Els administradors de finques demanen un protocol per a ús de zones comunes

Assenyalen que les mesures han de tindre un criteri científic i han de ser similars a les que hi haja a l’exterior dels edificis.

Els administradors de finques demanen un protocol per a ús de zones comunes
Els administradors de finques demanen un protocol per a ús de zones comunes

Els administradors de finques han demanat al govern espanyol un protocol comú que establisca com ha de ser l’ús de les instal·lacions comunes de les urbanitzacions per part dels xiquets, perquè aquesta decisió no quede en mans de les comunitats de veïns.

El president del Consell General de Col·legis Administradors de Finques d’Espanya, Salvador Díez, ha fet la petició per carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al vicepresident segon i ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias.

El president dels administradors de finques ha argumentat que és difícil que una comunitat puga reunir-se per a prendre la decisió perquè amb l’estat d’alarma, les reunions no es poden dur a terme. A més, veuen “dificultat jurídica” per a adoptar un acord abans del diumenge que tinga validesa legal.

Així mateix, Díez assenyala que les mesures han de tindre “un criteri objectiu i científic, no subjectiu d’un grup de veïns que es reuneixen per a veure com es reparteixen els tobogans en una comunitat”.

D’aquesta forma, els administradors de finques han demanat a l’executiu que siga l’autoritat sanitària la que establisca un protocol, que, segons el parer de Díez, hauria de ser “molt similar” al que hi haja a l’exterior dels edificis.

A partir d’aquest diumenge, després de sis setmanes de confinament, els xiquets podran eixir al carrer una hora diària, des de les nou del matí i fins a les nou de la nit, acompanyats d’una adult, a un màxim d’un quilòmetre de les seues cases i amb els seus propis joguets, encara que no podran anar al parc.

També et pot interessar

stats