Activitat nul·la a l’abril als hotels de tot Espanya pel coronavirus

L’INE confirma que el nombre d’establiment oberts, els viatgers, les pernoctacions i els ingressos han sigut nuls a tot l’Estat.

Imatge d'arxiu d'un hotel tancat per la crisi sanitària de la Covid-19
Imatge d'arxiu d'un hotel tancat per la crisi sanitària de la Covid-19 / À Punt NTC

L’activitat turística als hotels al mes d’abril ha sigut nul·la pel tancament dels establiments hotelers durant l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la Covid-19, segons confirmen els indicadors de conjuntura que aquest divendres publica l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’aturada total obligatòria de l’activitat dels hotels des del passat 26 de març fa que les dades d’abril sobre nombre d’establiments oberts, places oferides, habitacions disponibles, clients i pernoctacions siguen nuls a l’estat espanyol.

De la mateixa manera, com que no hi ha hagut cap mena d’ingrés, la tarifa mitjana diària i l’ingrés per habitació disponible es queda també en zero.

Encara que sí que va haver-hi alguns hotels oberts per a donar allotjament a treballadors de serveis essencials, d’acord amb la normativa europea es considera que aquests establiments no feien cap activitat turística, per la qual cosa els seus fluxos no formen part de l’Enquesta de Conjuntura Hotelera.

Al març, les pernoctacions en hotels es van desplomar un 61,1%, la pitjor xifra des que van començar a registrar-se aquestes dades al 1999, mentre que el nombre de treballadors va caure un 31%. Ara, a l’abril, la davallada ha sigut total.

També et pot interessar

stats