Sense acord entre PSOE i PP en la comissió de reconstrucció del Congrés

Els dos partits continuaran negociant per a tancar pactes transversals: Génova veu marge per al consens en Sanitat i UE abans del dia 20.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la portaveu parlamentària del PSOE, Adriana Lastra
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la portaveu parlamentària del PSOE, Adriana Lastra / J.J. Guillén (Efe)
03 de juliol 2020 - 08:02

El PSOE i el PP no han aconseguit finalment tancar un acord sobre les conclusions de la comissió de reconstrucció després del coronavirus que es desenvolupa en el Congrés i que aquest divendres ha d'aprovar un dictamen final. A pesar que en els últims dies s'intuïa entre els dos principals partits espanyols un clima de diàleg i certa entesa en els quatre grups de treball que integren la comissió, finalment els populars no donen suport a cap dels textos que s'han elaborat, centrats en els àmbits de la sanitat, les polítiques socials, l’economia i la Unió Europea, segons han assegurat fonts socialistes.

El PP havia arribat a l'última reunió, celebrada aquest dijous, amb acostaments en temes com ara la sanitat i la Unió Europea i postures més allunyades en economia i polítiques socials. Tot i que no hi ha acord, de moment, els socialistes necessiten que tant el govern de coalició (integrat per PSOE i Unides Podem) com el grup parlamentari socialista continuaran dialogant i negociant amb el PP i amb la resta de forces polítiques, amb l'objectiu d'aconseguir grans acords transversals d'Estat perquè permeten superar les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques que ha comportat la pandèmia.

Ambdues parts, de fet, han deixat oberta la voluntat de continuar dialogant. Des de Génova asseguren que mantenen els canals de negociació oberts i es mostren disposats a arribar a acords en sanitat i UE. En aquest sentit, la formació encapçalada per Pablo Casado subratlla que hi ha marge fins al ple que acollirà el Congrés durant la setmana del 20 de juliol i que haurà d'aprovar definitivament el dictamen de la comissió.

De moment, com ja es va veure el dimecres en la votació de les conclusions dels quatre grups de treball, els socialistes han recorregut a l'anomenada geometria variable recollint aportacions d'uns i altres partits per a aconseguir consensos. El PSOE va segellar pactes a diverses bandes, secundant-se en Ciutadans per al document econòmic o en Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per al de polítiques socials i cures, mentre que continuen buscant tancar acords amb el PP en l'àmbit sanitari i de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats