Sense acord per a prorrogar les ajudes als ERTO

Patronal i sindicats volen que continuen fins al 31 de desembre, tres mesos més que l'oferta de l'executiu central.

El president del govern espanyol rep als  secretaris generals d'UGT, Pepe Álvarez (d), i CCOO, Unai Sordo (e)
El president del govern espanyol rep als secretaris generals d'UGT, Pepe Álvarez (d), i CCOO, Unai Sordo (e) / Fernando Calvo (Efe)

El govern espanyol, la patronal i els sindicats segueixen encallats en la negociació per a aconseguir un acord que prorrogue les ajudes als expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) després del 30 de juny, data límit de l'acord social vigent. La reunió d'aquest dimecres de la comissió tripartida ha finalitzat sense acord i sense data per a una pròxima trobada, tot i persistir l'aposta de les parts pel diàleg, segons fonts sindicals citades per Efe.

L'executiu de Pedro Sánchez volia haver aprovat aquesta mateixa setmana una pròrroga dels ERTO fins al 30 de setembre, mantenint fins llavors les condicions extraordinàries de la protecció per desocupació i reduint progressivament les exoneracions de cotització per a les empreses.

Per a la patronal i els sindicats el plantejament de l'executiu es queda curt, ja que des de CEOE i UGT s'ha defensat que les ajudes es mantinguen almenys fins al 31 de desembre.

Reducció progressiva de les ajudes

Si finalment no hi ha acord, el govern podria aprovar la seua proposta en el pròxim Consell de Ministres. Aquesta contempla reduir les ajudes a les empreses amb ERTO progressivament al juliol, agost i setembre premiant la reincorporació de treballadors amb reducció de jornada enfront de la continuïtat de la suspensió.

D'aquesta manera, per als treballadors que es reincorporen amb reducció de jornada l'exempció seria del 60% de l'aportació empresarial al juliol, del 50% a l'agost i del 40% al setembre per a les empreses amb menys de 50 empleats (35%, 25% i 15% respectivament per a les de 50 o més).

En el cas que els treballadors seguisquen en suspens, les exempcions disminuirien al 35% de l'aportació empresarial al juliol, al 25% a l'agost i al 15% al setembre per a empreses de menys de 50 treballadors (20%, 10% i 5% respectivament per a les de 50 o més).

També et pot interessar

stats