Acord per al Nadal: tancament perimetral, excepte per a reunions familiars de fins a 10 persones

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut aprova les mesures per a front al coronavirus durant les festes.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, durant la presentació del nou centre de salut de Gandia
La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, durant la presentació del nou centre de salut de Gandia / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha provat aquest dimecres a la taula del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut mantindre el tancament perimetral del territori en tot el període nadalenc, excepte per als desplaçaments de familiars i de persones pròximes. Així mateix, ha aprovat que es retarde a la 1:30 h la restricció a la mobilitat en la Nit de Nadal i en la de Cap d'Any, i ampliar a deu persones les reunions familiars en les dates més assenyalades.

Aquestes són les mesures qque s'han debatut per a gestionar la pandèmia en el període comprés entre el 23 de desembre de 2020 i el 6 de gener de 2021:

- Limitacions d'entrada i d’eixida entre els territoris, amb l'excepció dels desplaçaments justificants i per a permetre les reagrupacions familiars a les autonomies de residència habitual de les persones que es desplacen, o de les persones acostades. Les comunitats podran restringir aquesta flexibilitat en la mobilitat a dies concrets, amb l'excepció de les illes Canàries i de les illes Balears.

- Trobades familiars d'un màxim de deu persones. No es concreta si els xiquets també es compten, un aspecte que s'acordarà en la reunió.

- Es retarda a la 1:30 hores el toc de queda nocturn en la Nit de Nadal, el 24 de desembre, i en la de Cap d'Any, el 31 de desembre.

- S'insta les autonomies que no permeten celebracions amb una afluència de públic elevada, i es proposen cavalcades estàtiques, campanades virtuals i altres opcions telemàtiques.

Així mateix, trasllada una bateria de recomanacions entre les quals destaquen:

- Instar l'estudiantat perquè limite les interaccions socials i les mesures de prevenció en els deu dies anteriors al desplaçament.

- Fer les celebracions a l'aire lliure, i ventilar adequadament l'interior dels locals.

- Prohibir els grans esdeveniments esportius.

- Mantindre les limitacions als aforaments i horaris vigents per a les activitats culturals i els actes religiosos.

- Restringir a un únic domicili les eixides de les persones residents als centres de majors.

- Augmentar la freqüència del transport públic per a evitar les aglomeracions.

També et pot interessar