Acaba el termini per a presentar esmenes al pacte de reconstrucció valencià

Ciutadans es mostra optimista perquè es reformulen els dos punts més polèmics: la fiscalitat verda i les reversions sanitàries.

Reunió de la comissió de reconstrucció de la Comunitat Valenciana a les Corts
Reunió de la comissió de reconstrucció de la Comunitat Valenciana a les Corts / GVA Corts

Aquest divendres conclou el termini per a presentar esmenes al pacte de reconstrucció per a superar la crisi del coronavirus, presentat pels grups del Botànic a les Corts.

Ciutadans ha presentat 21 esmenes i es mostra optimista perquè es reformulen els dos punts més polèmics: la fiscalitat verda i les reversions sanitàries. El portaveu de la formació taronja, Fernando Llopis, ha expressat que entre els objectius que han presentat aquest divendres es troben no apujar impostos, apostar per la col·laboració entre el sector públic i el privat, i afrontar la situació des del consens. Des de la formació asseguren que intentaran arribar a acords “fins a última ara” amb la resta de grups.

Per la seua banda el Partit Popular es manté allunyat de l'acord i acusa els socialistes de voler excloure'ls. La líder del PP, Isabel Bonig, ha confirmat hui en Les notícies del matí que estaria disposada a un acord de mínims però que no pot acceptar la fiscalitat i la recuperació de la gestió pública de les concessions sanitàries que planteja en la seua ponència el tripartit. Bonig ha explicat que el Partit Socialista vol excloure el Partit Popular, encara que done “l’aparença que vol un acord”.

S’esgota el termini de negociacions, ja que la setmana que ve tindrà lloc el debat del dictamen definitiu durant la comissió per a la reconstrucció sanitària, econòmica i social de la Comunitat Valenciana a les Corts.

També et pot interessar

stats