Ábalos planteja que es puga viatjar entre províncies o comunitats en la fase 3 a partir del 7 de juny

El ministre afirma que és una possibilitat que s’obri amb la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma.

Imatge d'arxiu de l'autovia A-3 a l'eixida de València
Imatge d'arxiu de l'autovia A-3 a l'eixida de València / Efe

Els desplaçaments entre províncies d’una mateixa comunitat autònoma o fins i tot entre comunitats que des del 7 de juny estiguen en la fase 3 és una possibilitat que s’obri amb la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma, segons ha explicat el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

Ábalos ha explicat que si l’estat d’alarma acaba el 21 de juny per a tot el país no serà possible continuar restringint la mobilitat entre províncies com fins ara. Però a partir del 7 de juny, amb l’última pròrroga, serà possible en aquells territoris que estiguen en la fase 3, "si així ho decideixen i l’evolució de l’epidèmia ho permet, que es puga establir un nivell de mobilitat bé dins d’una comunitat autònoma o fins i tot entre comunitats que estiguen en una mateixa fase", ha precisat.

La sisena i definitiva pròrroga de l’estat d’alarma que l’executiu sol·licitarà al Congrés contempla deixar en mans de les comunitats autònomes que entren en la fase 3 (l’última prevista en el pla de transició) la duració i les condicions d’aquesta, excepte en el que respecta a la mobilitat, que continuarà en les mans de l’executiu.

Balears, prova pilot per a l’entrada de turistes des del 21 de juny

El ministre ha confirmat l’anunci fet per la presidenta de Balears, Francina Armengol, pel que fa a la quarantena imposada als turistes procedents de l’estranger s’alçarà el 21 de juny, quan s’acabe l’estat d’alarma a l’arxipèlag, avançant-se a la data de l’1 de juliol prevista en un primer moment.

També et pot interessar

stats