Ábalos destaca una reducció "dràstica" del trànsit per tren, avió i carretera

La Policia Nacional intensificarà els controls de les restriccions a la mobilitat a les estacions de ferrocarril.

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos
El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos

Les restriccions a lamobilitat derivades de l’estat d’alarma estan donant bons resultats, per damuntfins i tot de les previsions del govern espanyol, per les reduccions “dràstiques” del trànsit ferroviari, aeri i rodat.La circulació per carretera, per exemple, s’ha reduït un 89%, segons ha explicat en roda de premsa el ministre deTransports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

Pel que fa al transportferroviari, el ministeri estima que el flux de viatgers en els serveis derodalies de Madrid i de Barcelona ha caigut un 15%. Tanmateix s'han buidat elsserveis de mitjana i llarga distància, els quals han perdut vora el 90% delsusuaris. Ahir hi viatjaren 2.514 persones, un 13% dels usuaris habituals. Enels últims dies, 120.000 usuaris han cancel·lat els viatges precontractats ambRenfe.

Controls a les estacions deferrocarril

Àbalos també ha explicat que s’hadonat orde a la Policia Nacional perquè intensifique els controls sobre lesrestriccions de mobilitat a les estacions de ferrocarril. Els agents podrandemanar als viatgers que justifiquen els motius del desplaçament.

El sector aeri, en un 56% del'activitat

El sector aeri també registrauna dràstica reducció del trànsit. Està al 56% de l’activitat. Barajas hacancel·lat vora 500 de les 1.941 operacions previstes. I el Prat de Barcelona,una tercera part dels 900 vols que tenia programats.

En els pròxims dies, la UnitatMilitar d’Emergències desinfectarà l’aeroport i el port de Barcelona, segons haexplicat el ministre.

Ábalos també ha informat ques’han pres mesures per a evitar aglomeracions als aeroports, com les que hi hahagut al d’Alacant, a causa dels turistes que volen abandonar Espanya. Segonsel ministre, han contactat amb els establiments hotelers perquè dosifiquen leseixides. També s’hi habilitaran més llocs de restauració.

També et pot interessar

stats