Ábalos demana a la resta de partits “un gran pacte d’estat”

El Ministre de Transport posa a la disposició de les autoritats sanitàries trens adaptats per a traslladar malalts de Covid-19 entre comunitats.

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda, José Luis Ábalos, aquest dimecres en el Palau de la Moncloa
El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda, José Luis Ábalos, aquest dimecres en el Palau de la Moncloa / Efe

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha destacat que els polítics haurien d’estar a l’altura del “sacrifici” que està fent la societat i ha reivindicat que és important “aconseguir un gran pacte d’estat” per a afrontar la crisi del coronavirus. Segons Ábalos, ara toca “lluitar units i no és en benefici d’un govern, ni d’un partit, és un benefici de tot el país”.

D’altra banda, ha ressaltat que el seu ministeri ha posat a la disposició de les autoritats sanitàries trens de Renfe adaptats per a traslladar malalts de Covid-19 d’unes comunitats a altres si fora necessari. Tenen capacitat per a 24 pacients i són híbrids per a circular en tota la xarxa ferroviària.

Així mateix, ha posat en relleu la reducció “a la mínima expressió” dels desplaçaments. Per exemple, els viatges per carretera ha caigut un 83% i el ferroviari un 98%.

Repartiment de 413.000 mascaretes a 44.000 transportistes

Ábalos també ha informat del repartiment de 413.000 mascaretes a 44.000 transportistes. Per a fer costat a aquest sector, Espanya ha demanat a Europa mesures per a secundar financerament al sector i ha demanat un efecte harmonitzador perquè un conductor "no es trobe amb 20 normatives diferents" en el seu recorregut per Europa. Per això han sol·licitat una videoconferència de ministres de transport europeus.

D’altra banda, ha recordat que Eurocontrol va decidir aquesta setmana el retard del cobrament les taxes de ruta entre febrer i maig, per la qual cosa les companyies aèries retarden el pagament de 1.100 milions d’euros a la UE i 80 milions en el cas d’Espanya.

També et pot interessar