Ábalos compara el desafiament a què s’enfronta Espanya amb el de la transició política a la democràcia

El ministre diu que el requisit previ al pacte “és l’actitud” i adverteix que la societat no entendria que algun partit hi posara problemes.

José Luis Ábalos, durant la compareixença
José Luis Ábalos, durant la compareixença / À Punt NTC

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat que el desafiament actual a què s’enfronta Espanya és, encara que diferent, tan important com el de 1977. “Hui hem d’estar a l’altura d’aquell moment i editar un pacte semblant”, ha afegit. El ministre ha dit que el requisit previ al pacte “és l’actitud” i ha advertit que la societat no entendria que algun partit hi posara problemes.

Ábalos ha valorat el suport de l’oposició a les declaracions de l’estat d’alarma i ha fet una crida a la unitat. També ha valorat les declaracions de reconeixement de l’OMS al treball que s’està fent a Espanya per a lluitar contra la pandèmia. “El que Espanya necessita és esperança; el que no ens fa bé és la tornada dels endevins i els catastrofistes”, ha advertit.

Reducció de la mobilitat

El ministre també ha apuntat que les mesures de mobilitat estan funcionat. Així, ha explicat que els viatges per carretera han baixat un 85%, per ferrocarril un 98% i en les rodalies, els usuaris s’han reduït un 95%. “Hem complit l’objectiu de fer d’un dia normal un cap de setmana”, ha dit.

Pel que fa al transport per carretera, el ministre ha explicat que la tasca del govern és garantir-lo i facilitar-lo. Així, ha anunciat que a partir de hui els professionals del sector poden arreplegar a les oficines de correus mascaretes.

Segons ha assegurat, l’evolució de la pandèmia indica que s'inicia una nova fase en la batalla, que exigirà tanta disciplina o més. “Es farà amb criteris de salut pública i econòmics”, ha advertit. A més, el ministre ha assegurat que estan estudiant com anar tornant a l’activitat.

També et pot interessar

stats