El 90% dels hotels de Benidorm preveu tancar a partir de de la segona quinzena de setembre

Les visites de turistes estrangers han caigut un 69% i un 72% la seua despesa.

Un establiment de restauració amb la porta tancada en plena temporada estival
Un establiment de restauració amb la porta tancada en plena temporada estival / À Punt TV

El sector turístic comença la primera quinzena de setembre amb preocupació. El turista espanyol ha contribuït a aguantar la temporada estival, sobretot a l'agost, però l'arribada d'estrangers a la Comunitat Valenciana ha disminuït considerablement: l'Institut Nacional d'Estadística xifra en un 69% el descens de les visites internacionals i en un 72% la caiguda del que consumeixen. El turista francés ha substituït, però en menor quantitat, el britànic, que finalment no ha vingut, i les conseqüències es projecten cap a la tardor.

A Benidorm ja han començat a tancar molts hotels i es preveu que passada aquesta quinzena només queden oberts vora una desena dels 140 estabiments registrats. Es calcula que un miler locals de restauració més abaixaran la persiana a principis d'octubre, segons les estimacions dels president de l'Associació de Bars i Restaurants de Benidorm Álex Francini. Aquests tancaments poden afectar vora sis mil treballadors.

La puntilla d'aquesta situació la dona la suspensió, un any més, del programa de viatges per a majors de l'Imserso, que deixarà buits sis mil llits a Benidorm. El sector turístic tracta d'adaptar-se al nou escenari amb un canvi d'estratègia, promocionant reserves de cap de setmana o estades temporals donant facilitats per al teletreball.

Aquest dimarts representants del sector d'hoteleria de Benidorm s'han entrevistat telemàticament amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a manifestar-li la seua preocupació. El dia 9 hi ha convocada una manifestació a Madrid del sector del turisme de tot l'Estat.

També et pot interessar