8 dels 24 departaments de salut valencians concentren la meitat dels contagis

Requena registra 676 casos per cada 100.000 habitants, més del doble que la següent àrea més afectada.

VÍDEO | 8 dels 24 departaments de salut valencians concentren la meitat dels contagis

L’impacte del coronavirus és desigual en el territori valencià. Els departaments sanitaris més castigats pertanyen a les comarques centrals i les zones més poblades, que concentren la meitat dels casos de contagi. Entre les xifres facilitades per la Conselleria de Sanitat, però, destaca Requena, a l’interior i amb menor densitat de població, la qual registra la major taxa de positius.

D’una primera anàlisi s’observa que amb 9.051 positius acumulats, els contagis es concentren, principalment, en huit departaments sanitaris. València-Hospital General comptabilitza 756 casos, València La Fe en té 627 i València-Clínic/Malva-rosa 591. També superen els 500 casos els departaments de la Marina Baixa, València-Doctor Peset, València-Arnau de Vilanova/Llíria, la Plana i Alacant Hospital General. Tots junts sumen la meitat del total de persones infectades, mentre que els extrems del territori, al nord i al sud, són les zones menys afectades.

Requena, el departament més afectat

El Departament de Salut de Requena registra 676 casos per cada 100.000 habitants. Suposa més del doble que la següent àrea més afectada, la Marina Baixa, amb 308 contagis per cada 100.000 habitants. Per baix, en canvi, destaquen el departament d’Elx-Crevillent i el d’Oriola, que registren menys de 120 contagis.

Alcoi pateix la pitjor taxa de defuncions

La meitat de les defuncions es concentren en sis departaments, encapçalats per Alcoi. Un total de 97 persones han mort en aquesta demarcació, que suposa un índex de 70 per cada 100.000 habitants. Es tracta de la pitjor xifra amb diferència de tota la Comunitat Valenciana, seguida del Departament de Requena amb 69 morts per cada 100.000 habitants i del de la Marina Baixa amb 42 morts per cada 100.000 habitants.

Continuen la llista València-Hospital General, València-La Fe, València-Doctor Pesset i València-Clínic/Malva-rosa. Una volta més, es posa de manifest la gravetat de la situació a les comarques més poblades. A l’extrem sud, de moment, el virus es manté a ratlla i Elx, Elx-Crevillent i Oriola mostren una vegada més les taxes més baixes del territori amb vora 20 víctimes mortals.

També et pot interessar

stats