8 de cada 10 casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana ja no estan actius

Per primera vegada el nombre d’altes totals és més alt que el de persones diagnosticades per PCR.

Mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana
Mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Huit de cada deu casos diagnosticats amb coronavirus a la Comunitat Valenciana ja no estan actius. Així, només un 19% de les persones a les que se’ls ha detectat la malaltia continuen amb el procés actiu.

Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que ha informat que des de l’inici del mes de maig les altes s’han incrementat un 62% i per contra el nombre de persones ingressades en els hospitals ha descendit un 67%.

Segons l’últim balanç de la incidència de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, per primera vegada el nombre total d’altes des de l’inici de la pandèmia (11.178) és més alt que el de persones diagnosticades per PCR (11.112). En concret, aquest dimarts s’han notificat 168 noves altes; d’aquestes, 22 a la província de Castelló, 60 a Alacant i 86 a València.

Pel que fa als nous contagis per PCR, en les últimes 24 hores se n’han detectat 32: 8 a la província de Castelló, 22 a la de València i 2 a la d’Alacant.

Quant al nombre de defuncions, se n’han registrat 4, 1 de les quals és de residents en centres de majors: cap a Castelló, 3 a Alacant i 1 a València. Per sisé dia consecutiu no s’ha registrat cap defunció a la província de Castelló.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint: hi ha 22 persones ingressades, 10 menys que ahir. D’aquestes, 11 són de la província de Castelló (5 a l’UCI), 65 de la d’Alacant (15 a l’UCI) i 133 de la de València (9 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 29 persones, 4 menys que ahir.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.154, 4 més que ahir dilluns, i el total de positius en professionals ara mateix és de 555.

Situació en les residències

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 77 centres de persones majors: 10 a Castelló, 32 a Alacant i 34 a València. Així, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

També et pot interessar

stats