Més de 8.000 persones majors han mort en residències espanyoles durant la crisi del coronavirus

La Comunitat de Madrid encapçala la llista, almenys amb 4.250 defuncions.

L'UME desinfecta i neteja una residència de persones majors a Sant Boi del Llobregat (Barcelona)
L'UME desinfecta i neteja una residència de persones majors a Sant Boi del Llobregat (Barcelona) / Alejandro García (Efe)

Almenys 8.353 persones majors han mort en residències públiques i privades espanyoles durant la crisi del coronavirus, segons el recompte d’Europa Press a partir de les dades oficials comunicades per les comunitats autònomes. Davant del diferent ritme i criteri de registre de les autonomies, el govern espanyol els ha sol·licitat dades específiques sobre les defuncions als centres de majors.

La Comunitat de Madrid encapçala la sinistralitat de persones residents majors. Segons el recompte particular de l’agència de notícies, 4.250 ancians han perdut la vida en aquest tipus de centres. La segona regió amb més residents majors afectats és Castella i Lleó, on han mort 1.286 persones, seguida de Catalunya, amb 1.123 defuncions de persones majors.

La Conselleria de Sanitat ha confirmat positius en 103 centres de majors de la Comunitat Valenciana, on s’ha registrat el contagi de 890 residents i la mort de 218. També 248 sanitaris s’han contagiat en aquests centres. Sanitat en manté 12 en vigilància: cinc a les comarques del sud, quatre a les central i tres a les del nord.

També et pot interessar

stats