El 71% de la ciutadania valenciana veu poc de risc a anar a comprar al xicotet comerç

En canvi, 8 de cada 10 persones sí que veuen perill en les reunions a casa o en terrasses, segons una enquesta del Consell.

VÍDEO | El 71% de la ciutadania valenciana veu poc de risc a anar a comprar al xicotet comerç

El 70,9% de la població considera de baix risc realitzar la compra en xicotets comerços si es manté la distància de seguretat i el 82,3% afirma que percep com una activitat segura la pràctica d'esport individual. Així ho recull la sisena onada de l'enquesta elaborada pel grup de treball Data Science for Covid-19, encarregada per la Generalitat.

La directora d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, considera “positiu” que la majoria de la ciutadania perceba com una activitat segura acudir als xicotets comerços per l'impacte que tindrà això en la reactivació de l'economia. “El xicotet comerç ha resultat especialment castigat per la situació i és molt important que tinga la confiança dels valencians”, ha indicat.

L'enquesta, que es realitza de manera periòdica des de l'inici de l'estat d'alarma, ha inclòs en aquesta onada una pregunta referent a la percepció de risc en diferents activitats que tornaran a fer-se com a conseqüència de l'avanç en la desescalada, una vegada que estiguen permeses.

Així, l'assistència a xicotets locals, com ara perruqueries, amb cita prèvia, també la perceben com una activitat de baix risc el 59% de les persones enquestades. Altres activitats, com ara reunir-se a casa amb amistats, és de baix risc per a un 27%; menjar o sopar en restaurants amb limitació d'aforament, per a un 23,2%, i estar en terrasses de bars en grup, per a un 21,9%. Són indicadors que reflecteixen la "prudència" de la ciutadania respecte a aquestes activitats.

Els percentatges més baixos: transport urbà, cultura, religió i educació

Per contra, els percentatges més baixos sobre les activitats que la població considera que serà possible realitzar amb un baix risc de contagi una vegada estiguen permeses són: realitzar viatges en transport públic (19,7%); acudir a cinemes, teatres o espectacles (16,8%); participar en oficis religiosos (14,88%); assistir al col·legi o a l’institut (7,9%), i viatjar amb avió (5,4%).

La sisena ronda de l'enquesta sobre la Covid-19 es va realitzar entre l'1 i el 7 de maig, i es van obtindre 9.177 respostes a Espanya, el 41% a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats