Més de 700 contagis i 22 morts a la Comunitat Valenciana

Sanitat confirma 185 nous casos positius i nou víctimes mortals en l'últim balanç.

Més de 700 contagis i 22 morts a la Comunitat Valenciana
Més de 700 contagis i 22 morts a la Comunitat Valenciana

L’últim balanç del coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa 726 persones contagiades i 22 víctimes mortals. Són dades fins al dimarts 17 de març a les 20:00 hores, segons ha dit la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la compareixença d’aquest dimecres. Del total de nous positius (185), 14 s’han registrat a les comarques de Castelló, 68 a les de València i 103 a les d’Alacant. Nou morts que s’han sabut aquest dimecres se sumen a les 13 que ja hi havia registrades.

En el còmput total de casos positius, 54 estan a Castelló, 293 a Alacant i 377 a València. A més hi ha dos casos que corresponen a persones que no viuen a la Comunitat Valenciana.

Actualment, hi ha 252 persones ingressades en centres hospitalaris: 19 a Castelló, 105 a Alacant i 128 a València. D’aquests, 40 estan a la unitat de cures intensives (UCI). Aquest fet, segons ha assenyalat la consellera “no ha provocat cap tipus de saturació de les instal·lacions sanitàries”, ja que s’han suspés de moment les intervencions quirúrgiques que no siguen imprescindibles. Pel que fa a material, sí que “està ajustat” però ha assegurat que es troben a l’espera que el Ministeri de Sanitat envie material addicional.

Ha detallat també que hi ha hagut 16 altes hospitalàries i s’han fet 4.564 proves negatives. El telèfon que ha habilitat la Conselleria de Sanitat per a consultes relacionades amb el coronavirus ha rebut 22.300 telefonades.

D'altra banda, Barceló ha tingut paraules per a les persones afectades a les residències d’Elx, Alcoi i Torrent. La consellera ha assegurat que “no hi haurà diferències entre centres públics i privats” i que s’han mobilitzat tots els recursos necessaris per a aconseguir controlar els brots del virus en aquests centres.

En aquest sentit, ha explicat que es facultarà la Conselleria de Sanitat per a posar sota control les residències i que el personal sanitari puga prendre les mesures necessàries de control i tractament de la pandèmia.

Protocol de comptabilització de casos

Així mateix, Barceló ha assenyalat que mentre des del Ministeri no hi haja noves indicacions, la Conselleria continuarà procedint com ha anunciat respecte a la detecció de casos: qualsevol persona amb símptomes es considerarà infectada pel virus.

“No ens ha arribat cap indicació diferent, ens acollim a la norma que tenim”, ha aclarit. Tot i això, ha assegurat que en el moment que el Ministeri de Sanitat adopte un altre criteri i es dispose dels mitjans necessaris, se seguiran les recomanacions. Així mateix, la consellera ha assegurat que tenen pràcticament enllestida una app que permetrà agilitar la detecció de casos. Estarà connectada al SIP i al centre de salut del pacient.

També et pot interessar

stats