El 70% de la població espanyola està ja en fase 2

Només Madrid, Barcelona, mitja província de Lleida i pràcticament tot Castella i Lleó es queden en fase 1.

El 70% de la població espanyola està ja en fase 2
El 70% de la població espanyola està ja en fase 2

Des d'aquest dilluns tot l'estat espanyol, a excepció de la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana, mitja província de Lleida, la Comunitat de Madrid i la major part de Castella i Lleó està en la fase 2 del pla de desescalada. Així, el 70% de la població espanyola, uns 32 milions de persones, es beneficia de les mesures que comporta aquesta etapa. A més, quatre illes avancen aquest dilluns a la fase 3 de la desescalada: Formentera, a les Balears, i La Graciosa, La Gomera i El Hierro, de les Canàries.

Aquesta nova etapa en la desescalada alleuja algunes restriccions existents fins ara en la fase 1. Així, destaca la fi de les franges horàries per a fer passejos i esport, encara que sí que es mantenen els horaris reservats per a les persones majors de 70 anys i persones vulnerables.

També acaba la restricció que limitava a un quilòmetre la distància per a passejar i la que prohibia fer esport fora del municipi de residència, i ja es poden fer tantes eixides i passejos com es desitge. A més, es permet la mobilitat per tota la província i les trobades entre amics i familiars de fins a 15 persones.

Sánchez crida a no abaixar la guàrdia

No obstant això, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat a la població que siga responsable i continue complint les mesures per a evitar el contagi del coronavirus, després dels repunts detectats en alguns llocs, com ara Ceuta o Lleida. Així, ha fet una crida a "la responsabilitat individual" de la ciutadania davant "una certa relaxació" que, segons ha apuntat, s'està produint, sobretot, entre la població més jove.

Precisament, els recents rebrots del virus en alguns llocs és un dels arguments que Sánchez ha posat sobre la taula per a defensar la decisió de l'executiu de sol·licitar al Congrés dels Diputats una sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma.

La gestió passarà a ser autonòmica en la fase 3

D'altra banda, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que en la fase 3 de la desescalada, l'autoritat màxima de gestió del ritme de tornada a la normalitat serà cada comunitat autònoma.

També et pot interessar

stats