El 70% de la població espanyola estarà des de dilluns en la fase 2 de la desescalada

Andalusia, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana tindran tot el territori en la segona etapa de la desescalada.

El 70% de la població espanyola estarà des de dilluns en la fase 2 de la desescalada
El 70% de la població espanyola estarà des de dilluns en la fase 2 de la desescalada

Tot Espanya, excepte Madrid, gairebé tot Castella i Lleó, la província de Lleida i la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana estaran en la segona fase de la desescalada a partir de dilluns. Amb aquests avanços, el 70% de la població, uns 32 milions de persones, estarà en l'etapa 2 la pròxima setmana. A més, quatre illes estrenaran la fase 3, segons han anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el responsable del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

D’acord amb la valoració que ha fet el Ministeri de Sanitat, a partir de les dades que han facilitat les comunitats autònomes sobre l’evolució de la pandèmia, tot Castella i Lleó estarà en la fase 1, excepte la zona d'El Bierzo, que avança a la fase 2. La totalitat de Catalunya, llevat de la província de Lleida i la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana –que seguiran en la fase 1–, també passarà a la segona etapa de la desescalada.

Les províncies castellanomanxegues d’Albacete, Ciudad Real i Toledo també entraran en la fase 2, de manera que tota la comunitat autònoma estarà en aquesta fase. El mateix passarà amb les províncies andaluses de Granada i Màlaga, que, amb la incorporació a la fase 2, tota la comunitat autònoma queda en la mateixa fase. Així mateix, la Comunitat Valenciana avança íntegrament cap a la fase 2.

En el cas de Múrcia, també des de dilluns tot el territori estarà en la segona fase. El municipi de Totana, que aquests dies estava en la fase 1, perquè s’hi havia detectat un focus de contagis, també s’incorporarà a la segona fase del pla de desescalada.

Quatre illes estrenen la fase 3

Quatre illes, la de Formentera, a les Balears, i La Graciosa, La Gomera i El Hierro, de les Canàries, estrenaran la tercera i última fase de la desescalada.

D’altra banda, finalment el Ministeri ha descartat la reculada de la ciutat autònoma de Ceuta a una fase inferior de la desescalada, després d'un "repunt inusual i molt important", que ha elevat a 22 els casos actius de coronavirus i a 271 les persones en aïllament domiciliari.

També et pot interessar

stats