Més de 600 altes noves en un dia a la Comunitat Valenciana, la xifra més alta fins ara

S'han registrat 42 nous casos confirmats per PCR i 7 morts, totes a la província de València.

Mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana
Mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

L'últim balanç de xifres de coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa 615 noves altes, la xifra més alta registrada fins ara, que suposa un 64% de les persones contagiades. D'aquestes, 115 són de les comarques de Castelló, 133 de les d'Alacant i 367 de les de València. En total hi ha 8.769 altes acumulades.

Pel que fa als nous casos positius confirmats per PCR, s'han registrat 42 en les últimes 24 hores, 6 a les comarques de Castelló, 7 a les d'Alacant i 29 a les de València. Els contagis confirmats per test ràpids sumen altres 127 positus, el que fa un total de 169 en les últimes 24 hores. El total acumulat de casos positius és de 13.676, dels quals 10.661 s'han confirmat a través de PCR. El nombre de casos actius en aquestos moments és de 3.552, un 26% del total. Per tant continua l'evolució descendent dels últims dies que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha qualificat d'"important", ja que fa només un mes el percentatge de casos actius era del 90%.

Continua el descens també en el cas dels ingressos. Ara mateix hi ha 43 a les comarques de Castelló, dels quals 11 estan en l'UCI; 140 a les d'Alacant, de les quals 45 estan en l'UCI; i 305 a les comarques de València, de les quals 36 estan en l'UCI.

Per segon dia consecutiu no s'ha registrat cap mort a la província de Castelló, fet que no es donava des del 23 d'abril. Tampoc s'ha produït cap mort a la província d'Alacant, cosa que no havia ocorregut des del 16 de març.

Per tant, les 7 morts registrades des d'ahir són totes de les comarques de València, 5 de les quals s'han produït en residències. De les 7, 6 havien sigut diagnosticades amb PCR i una amb un vincle epidemiològic. El total de morts fins ara és de 1.328.

El nombre d'altes de professionals sanitaris en les últimes 24 hores és de 39, així que, en total, n'han sigut donats d'alta 1.854.

76 residències amb casos positius

Pel que fa a les residències de gent gran, a tot el territori valencià n’hi ha 76 amb persones contagiades; 11 d’elles es troben a les comarques de Castelló, 25 a les d’Alacant i 40 a les valencianes.

Del total de centres geriàtrics, 30 estan sota vigilància activa, 9 d’ells a les comarques del nord, 8 a les del sud i 13 a les de València.

La consellera ha informat també que des de l’inici de la pandèmia s’han realitzat en total 201.843 test PCR i ràpids.

Dilluns, nova reunió amb el Ministeri de Sanitat

Barceló ha reiterat que encara no es coneixen quins criteris ha considerat el govern central a l’hora de decidir que la Comunitat Valenciana no està en condicions de passar íntegrament a la fase 1 a partir de dilluns. “Els nostres tècnics ens diuen que no hi ha cap problema, però anem a treballar durament perquè aquest examen torne a revisar-se i dilluns tornarem a seure amb el ministeri de Sanitat”, ha afirmat Barceló.

Segons la consellera, si l’origen del problema té a veure amb la densitat de població, que és una de les possibilitats que contempla el Consell, el govern valencià ja havia proposat al Ministeri de Sanitat que algunes de les mesures que incorpora la fase 1, com ara les reunions familiars de menys de 10 persones o la celebració de seminaris i congressos, no s’aplicaren als departaments sanitaris amb major densitat de població i on es registra una major mobilitat.

Nou horari per a la xicalla

Barceló ha confirmat que a partir de dilluns la xicalla disposarà de 4 hores més per a eixir al carrer, en autoritzar-los el Ministeri de Sanitat a ampliar la seua franja afegint dues hores al matí i dues a la vesprada. Amb el nou horari, les eixides podran fer-se entre les 10:00 i les 20:00 hores.

Pel que fa a la mobilitat geogràfica, la consellera de Sanitat ha explicat que a partir de la setmana que ve, els desplaçaments estaran permesos entre els diferents municipis que formen part dels departaments sanitaris que passen a la fase 1, però no serà possible abandonar les àrees que continuen en la fase 0, excepte per motius de treball o contemplats en l’estat d’alarma.

També et pot interessar