Quasi el 60% de les morts amb Covid-19 de l'última setmana han sigut a residències

La Fiscalia ha notificat la primera mort d'un treballador de residència, la setena d'un professional sanitari.

VÍDEO | Quasi el 60% de les morts amb Covid-19 de l'última setmana han sigut a residències

Un informe elaborat per la coordinadora de la secció civil de la Fiscalia de València, Ana Lanuza, conclou que més de la meitat de les morts amb coronavirus registrades l'última setmana a la Comunitat Valenciana, el 58,8%, s'han produït en residències de majors. Són, en concret, 20 defuncions.

La fiscal ha concretat que a la província d'Alacant s'estan contenint les morts en residències, ja que en aquest període de temps només se n'han registrat tres; mentre que a la de Castelló va haver-hi cinc. Les 12 restants ocorregueren a les comarques de la província de València.

Des de la setmana passada, la Fiscalia General de l'Estat ha obert quatre diligències més per a investigar per la via civil l'actuació contra de la pandèmia en els centres que han registrat 10 víctimes mortals o més amb Covid-19. Així, ara mateix hi ha actives diligències preprocessals civils en 24 residències valencianes. No són actuacions penals, sinó que s'obrin per a fer un seguiment tant dels centres com dels majors que hi viuen, ja que són el col·lectiu més vulnerable en aquesta crisi sanitària.

A tot això, se suma que aquest dimarts es va saber la primera mort d'un treballador d'una residència a la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un decés que va tindre lloc fa uns dies i que s'afig als sis professionals sanitaris o sociosanitaris que ja havien sigut víctimes de la Covid-19.

En total, des que es va iniciar la pandèmia, s'han identificat 523 defuncions de residents en centres de majors. Representen el 38,1% de les víctimes mortals amb coronavirus que hi ha hagut a la Comunitat Valenciana. A més, actualment hi ha 86 residències amb casos actius: 12 a la província de Castelló, 34 a la d'Alacant i 40 a la de València. Un total de 28 es troben sota vigilància activa de personal sanitari: set a Alacant, huit a Castelló i 13 a València.

També et pot interessar

stats