Quasi 60.000 persones afectades pels ERTO a la Comunitat Valenciana

Economia registra més de 7.000 expedients per la caiguda de l'activitat a causa de la pandèmia de coronavirus.

Quasi 60.000 persones afectades pels ERTO a la Comunitat Valenciana
Quasi 60.000 persones afectades pels ERTO a la Comunitat Valenciana

Continua augmentant el nombre d’expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a la Comunitat Valenciana a causa de la crisi del coronavirus.

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha actualitzat les dades dels procediments rebuts a causa de la paralització de l'activitat de milers d'empreses. Entre el 12 i el 20 de març, el departament encapçalat per Rafa Climent ha registrat 7.673 sol·licituds que afecten 59.248 treballadors i treballadores de la Comunitat Valenciana.

A la direcció territorial de València s’han presentat 3.963 ERTO que afecten 23.875 persones; a la d’Alacant, 2.637 amb 15.519 afectats; i a la de Castelló, 993, que afecten 5.401 treballadors i treballadores.

La Conselleria tramitarà els ERTO que suposen la suspensió temporal del contracte o reduir la jornada dels treballadors de manera temporal, sempre que s’acredite que hi ha una causa de “força major” derivada de la situació actual.

Durant la suspensió del contracte, la persona treballadora continua vinculada a l’empresa, però sense dret a percebre el sou, ni la resta de complements, com ara pagues extres o vacances. A més, acabada la situació excepcional, es reincorporarà a l’empresa i no perdrà l’antiguitat a l’efecte d’acomiadament, ja que la suspensió del contracte és per una causa aliena al treballador.

També et pot interessar

stats