53.000 nous professionals s'incorporen al Sistema Nacional de Salut

Salvador Illa ha assegurat que el govern espanyol està proporcionant el material necessari per a fer front a la crisis sanitària.

Salvador Illa, aquest dilluns
Salvador Illa, aquest dilluns

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que per a fer front a la pandèmia del coronavirus ja s'han incorporat 53.000 nous professionals sanitaris al Sistema Nacional de Salut entre estudiants, jubilats i altres col·lectius. A més, ha recordat que també hi ha molts altres que esperen les proves que se'ls han realitzat per a poder reincorporar-s'hi.

Així mateix, el ministre ha assegurat que el govern espanyol està proporcionant el material necessari per a aquest combat. De fet, ha dit que fins a diumenge s'han repartit quatre milions de mascaretes al conjunt del sistema nacional, i aquest dilluns han rebut 1,5 milions d'equips de protecció que també es distribuiran a la màxima celeritat.

El ministre també ha confirmat que aquesta setmana s’esperen rebre un milió de tests ràpids que hauran de servir per a fer tests massius als grups de més interés com els professionals sanitaris, casos que poden ser positius i persones de risc com les persones en residències de persones majors.

Illa ha explicat que s’han distribuït 210 milions d’euros per a les comunitats autònomes repartits segons el nombre d’habitants, els casos de persones ingressades i les persones que estan a les UCI. En aquest últim punt, també ha explicat que un dels objectius de les actuacions realitzades és la posada en marxa del màxim nombre d’UCI possibles. En aquest sentit, ha destacat “una primera dada esperançadora” amb la reducció de persones en les UCI respecte al total de persones ingressades. “Hem de fer un esforç major en les comunitat autònomes més afectades: Madrid, Catalunya, el País Basc, la Rioja i Navarra on garantirem el material que siga necessari”.

Tres noves ordes

El ministre de Sanitat ha anunciat tres noves ordes que complementen les ja preses des de l’inici de la crisi. La primera de les actuacions està centrada en el subministrament, informació i fabricació de medecines per a garantir l’abastiment durant les pròximes setmanes. Així, Illa ha destacat que “les més de 80 plantes de fabricació que hi ha a Espanya estan treballant a ple rendiment per a garantir l’abastiment”.

La segona de les ordes, en coordinació amb el Ministeri de Transició Ecològica se centra en garantir els nivells de salubritat i higiene en l’abastiment d’aigua i en la depuració d’aquesta que passen a ser considerats com a serveis essencials.

Finalment s’ha decretat l’ordre de tancament dels hotels excepte aquells que s’han posat a disposició de les comunitats autònomes per a allotjar professional sanitari o bé com a espai d’atenció a pacients per coronavirus.

També et pot interessar

stats