Més de 51.400 contagiats i 63 morts, l’impacte de la pandèmia en el col·lectiu sanitari a tot l'Estat

El 85% dels professionals contagiats de Covid-19 ja han rebut l’alta.

Dos professionals sanitaris fan una prova PCR de detecció del coronanavirus en un centre sanitari
Dos professionals sanitaris fan una prova PCR de detecció del coronanavirus en un centre sanitari / Enric Fontcuberta (Efe)

Un total de 51.482 sanitaris contagiats de Covid-19 des que va començar la pandèmia, dels quals 63 han mort. És el colp de la pandèmia en el col·lectiu sanitari en el conjunt de l'Estat, que aquest divendres ha fet públic el director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Des del dia 11 de maig s’han detectat 1.062 casos de professionals sanitaris contagiats, encara que en els últims set dies només 212, i únicament 22 professionals van tindre símptomes en l'última setmana. Molts d’aquests últims contagis s’han detectat pels cribatges que estan duent a terme entre el col·lectiu sanitari, un dels més exposats als contagis, i molts dels sanitaris contagiats a penes presentaven simptomatologia, com ha explicat Fernando Simón.

Dels 1.062 casos de sanitaris detectats en les últimes setmanes, la majoria (644) treballaven en centres sanitaris, 321 en centres sociosanitaris com les residències, mentre que altres 97 casos estaven vinculats a altres activitats sanitàries, com ara la salut laboral, segons ha detallat el responsable del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries.

La majoria dels sanitaris amb Covid-19 detectats al llarg de la pandèmia, el 85%, han rebut l’alta, mentre que 7.722 segueixen de baixa. Això no significa que estiguen hospitalitzats, especialment en els casos lleus.

Encara que la letalitat del coronavirus és baixa entre el col·lectiu sanitari, perquè, com ha explicat el doctor Simón, els professionals afectats “estan en edat laboral i, per tant, són persones sanes”, el 0,15% dels sanitaris infectats per Covid-19 han mort. El fet de ser un col·lectiu doblement exposat al virus, pel seu treball i per la seua vida social, converteix aquests professionals en un grup especialment vulnerable.

També et pot interessar

stats