50.000 persones es vacunen aquesta setmana a la Comunitat Valenciana

Aquest dilluns arriben 34.200 dosis de les vacunes de Pfizer i Moderna.

Personal sanitari inocula la vacuna contra la Covid-19
Personal sanitari inocula la vacuna contra la Covid-19 / À Punt NTC

Aquesta setmana s'injectaran vora 50.000 vacunes, segons va anunciar ahir el president de la Generalitat, Ximo Puig. D'aquestes, unes 32.000 aniran destinades als sanitaris (30.000 de Pfizer i 2.000 de Moderna) i vora 18.000 vacunes es destinaran a les residències (16.700 de Pfizer i 1.000 de Moderna).

A més, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu que al final de la setmana se supere la xifra de 50.000 persones vacunades amb les dues dosis.

Així mateix, a partir d'aquest dilluns, al personal sanitari de primera línia de la sanitat pública, i als residents i el personal de les residències, s'afegirà un nou grup de vacunació: el personal dels hospitals privats, un total de 8.000 professionals.

Arriben 34.200 dosis de les vacunes de Pfizer i Moderna

Aquest dilluns la Comunitat Valenciana espera dos carregaments de les vacunes, el de Pfizer i el de Moderna. Així, es rebrà el segon lliurament de Moderna amb 4.200 dosis (de les 52.000 que arribaran a tot Espanya), després que es lliuraren les primeres vacunes d'aquesta farmacèutica el 12 de gener.

El lliurament se sumarà a la nova remesa setmanal de Pfizer amb 30.000 dosis, una xifra superior a la de les últimes setmanes, quan es va reduir la distribució per decisió de la farmacèutica. D'aquesta manera, Sanitat ha assegurat que l'administració de la segona vacuna està garantida i que disposa d'existències suficients.

Espanya rebrà 2,3 milions de dosis al febrer

L'estat espanyol rebrà 600.000 dosis de la vacuna de Moderna durant aquest mes de febrer, segons l’acord amb la farmacèutica. A aquestes dosis s’han d'afegir 1.779.570 dosis de Pfizer i BioNTech, d'acord amb la nova manera de comptabilitzar-les que determina sis dosis per cada vial d'aquest preparat immunitzador. D'aquesta manera, sumen un total de 2.340.000 dosis de les vacunes d'ambdues companyies.

En les pròximes setmanes arribaran a Espanya les primeres entregues de la vacuna d'AstraZeneca/Oxford, que ja ha rebut el vistiplau de la Comissió Europea.

Europa rebrà nou milions de dosis addicionals de la vacuna AstraZeneca

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest diumenge que la farmacèutica AstraZeneca entregarà nou milions de dosis addicionals de la vacuna en les pròximes setmanes, assolint així els 40 milions de vacunes per al primer trimestre, tot i que la xifra inicial prevista era d'almenys 80 milions. Von der Leyen ha afirmat també que la companyia començarà les entregues una setmana abans del que estava previst i ampliara la seua capacitat de fabricació a Europa.

D'altra banda, la presidenta de la comissió s'ha reunit aquest diumenge amb representants de diverses empreses farmacèutiques per a preparar el pla de biodefensa que Brussel·les vol posar en marxa contra la pròxima crisi sanitària.

També et pot interessar

stats