El 5,7% de la població valenciana s'ha contagiat en algun moment de coronavirus

Les conclusions preliminars de l’estudi de seroprevalença indiquen que un de cada 10 espanyols han passat la malaltia.

Sanitaris realitzen test per a detectar el coronavirus
Sanitaris realitzen test per a detectar el coronavirus / David Borrat (EFE)

El 5,7% dels valencians s’han contagiat de la Covid-19 en algun moment, segons les dades de l’estudi preliminar de seroprevalença de la Covid-19 presentat aquest dimarts pel Ministeri de Sanitat. La xifra representa poc més de la meitat de la mitjana de la població espanyola, que se situa en el 9,9%.

Les dades, que indiquen el nombre de persones que tenen anticossos anti-Covid-19, situen les comarques del nord com les de major seroprevalença, amb un 9,3 % de la població. Per contra, dels habitants de València, en tenen el 4,6%; i dels d’Alacant, el 6,1%.

En en conjunt de l'Estat, fins al 9,9% de la població espanyola (4,7 milions de persones) s’hauria infectat . Són les conclusions preliminars de la quarta ronda de l’estudi de seroprevalença de la Covid-19 que ha presentat en roda de premsa la directora de l’Institut de Salut Carlos III, Raquel Yotti.

Segons aquest estudi, aproximadament la meitat dels contagis s’haurien produït durant la primera onada i l’altra meitat, durant la segona onada.

Madrid (18,6%), Castella-la Manxa (16,1%), Castella i Lleó (12,6%), Navarra (14,3%), les províncies de Lleida (12,2%), Barcelona (12,4%) i Saragossa (12,7%) son les presenten una major prevalença.

Prevalença global d'anticossos acumulada com a resultat dels tests ràpids.

El doble que en l'anterior onada

Les xifres d'aquest dimarts doblen la seroprevalença en relació amb l'anterior onada a la Comunitat Valenciana, la del passat mes de juliol. Així, només el 2,4% de la població de la Comunitat Valenciana havia generat anticossos després de tindre contacte amb la Covid-19 en la passada tercera onada. En aquesta quarta onada, el percentatge se situa en 5,7%.

També et pot interessar

stats