Més de 450 persones treballen en la construcció dels tres hospitals de campanya valencians

Junts sumen 752 mòduls i tindran una capacitat d'uns 1.100 llits per a garantir l'atenció sanitària durant la pandèmia.

Instal·lació dels mòduls que compondran l’Hospital La Fe

La setmana de Pasqua han d’estar ja operatius els vora 1.100 llits que tindran els tres hospitals de campanya promesos per la Generalitat que s’estan instal·lant a les ciutats d’Alacant, València i Castelló per a reforçar l’atenció sanitària durant l’emergència causada per la pandèmia de coronavirus. Per això, operaris i maquinària treballen de sol a sol i a ple rendiment en el muntatge d’aquestes instal·lacions, de les quals ja ha començat la primera fase. Més de 450 persones integren el dispositiu que treballa en el disseny, fabricació i muntatge dels 752 mòduls que conformen els hospitals de campanya.

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha mantingut aquest divendres una reunió per videoconferència amb representants de la Conselleria de Sanitat i de l’empresa encarregada de la construcció dels hospitals per a avaluar l’avanç de les obres i els terminis. Ha explicat que els treballs avancen a bon ritme i que el dijous ja van començar a alçar-se les estructures metàl·liques a València i Castelló.

El de València, que s’està alçant al costat de l’Hospital La Fe i tindrà 500 llits, ja té l’estructura metàl·lica completa i ara s’hi han començat a instal·lar els 317 mòduls que el compondran. Són grans estructures portàtils preparades per a fer front a qualsevol situació de crisi com la que estem vivint. També s’han traslladat ja fins a l’esplanada les màquines d’aire condicionat i les caravanes destinades als sanitaris que serviran també com a lloc de comandament.

El reforç el completen altres 400 llits al d’Alacant i 200 al de Castelló. A la capital de la Plana Alta també s’han començat ja a muntar els 180 mòduls que l'integren. Membres de les brigades forestals han reforçat la plantilla d’operaris per a col·locar les primeres peces modulars als terrenys de 4.500 metres quadrats al costat de l’Hospital General de la ciutat. A Alacant, els obrers treballen igualment a contrarellotge per a acabar de fer els fonaments i començar a instal·lar-hi aquest divendres els 255 mòduls del nou complex sanitari.

Obres de l'hospital de campanya de Castelló

La Generalitat ha invertit 4 milions d’euros en la construcció d’aquests hospitals provisionals que s’hauran alçat en un temps rècord, en només vint dies. Han d’estar operatius a partir de l’11 i 12 d’abril, el cap de setmana que ve. I el Consell valora fins i tot mantindre’ls quan passe l’estiu per si a la tardor hi haguera un rebrot de casos de coronavirus.

En esta situació d’emergència sanitària, la Conselleria de Sanitat també té a la seua disposició els 380 llits geriàtrics que un batalló de l’exèrcit de Terra ha traslladat a un magatzem que gestiona la Generalitat a Manises. Són llits que la Policia Nacional va confiscar en un altre magatzem d’Onda.

També et pot interessar

stats