Més de 42.000 persones ixen d'un ERTO al maig

La xifra representa l’11% del total registrat a tot Espanya durant el mes passat.

Diversos operaris treballen a la via pública, en una imatge d'arxiu
Diversos operaris treballen a la via pública, en una imatge d'arxiu / Pixabay

La tornada a la faena en una part del sectors productius durant el mes de maig s’ha vist reflectida en les últimes dades de la desocupació i també en les dels afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO). Un total de 42.639 treballadors i treballadores de la Comunitat Valenciana ha eixit d'un ERTO durant el mes passat, segons les dades del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Al tancament del mes de maig els afectats per un ERTO a la Comunitat Valenciana eren 306.995, dels quals 256.611 es trobaven en un ajust forçós i 50.384 en un no forçós. Un poc més d’un 11% dels treballadors que han abandonat un ERTO en acabar aquest mes és valencià.

El descens en la xifra d’afectats per un ERTO ha sigut possible per la reducció en el nombre d’afectats dels ajustos laborals per força major, que es reduïren en 43.122. Un descens matisat pel creixement de la xifra de treballadors i treballadores afectats pels ERTO que no són de força major.

València registra una caiguda de tots els afectats per ERTO

Durant el mes passat, la xifra de treballadors afectats per algun ajust va baixar a les tres províncies, segons les dades del ministeri. Especialment positiu va ser el comportament registrat a la de València, on es va donar una caiguda tant dels treballadors afectats per ajustos no forçosos com dels presentats per causa major. En conjunt, 24.445 treballadors i treballadores van deixar d’estar inclosos en un ajust laboral. A la província d’Alacant la xifra d’afectats es va reduir en 14.863 treballadors i a la de Castelló la reducció es va situar en 3.331 persones.

També et pot interessar

stats