Més de 400 agressions al personal sanitari entre gener i setembre

Amb la campanya "Respectem qui ens cuida", la Generalitat vol visibilitzar la realitat diària del col·lectiu, especialment en atenció primària.

Presentació de la campanya, aquest dijous
Presentació de la campanya, aquest dijous / Generalitat

La Generalitat ha posat en marxa una campanya de conscienciació ciutadana amb el lema "Respectem a qui ens cuida", amb l'objectiu de visibilitzar les "inacceptables" agressions que tots els anys pateix el personal sanitari a la Comunitat Valenciana. Segons dades del govern valencià, en els nou primers mesos de 2020, de gener a setembre, s'han registrat més de 405 casos. Dels quals, un 16% han sigut agressions físiques i, la resta, verbals. La xacra està present, sobretot, en l'atenció primària i, a més, s'incrementa en les dones professionals.

El president Ximo Puig i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, han presentat aquest dijous la iniciativa en un acte en què també han estat presents la presidenta del Col·legi de Metges de València, Mercedes Hurtado, i el del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana, Juan José Tirado. El govern valencià busca a través d'aquesta acció sensibilitzar la societat davant de la violència que pateix el personal sanitari i generar consciència del respecte que mereix aquest col·lectiu.

El cap del Consell ha destacat que els i les professionals de la sanitat són "el pilar fonamental" del sistema sanitari. Per això, ha recalcat, cuidar-los és responsabilitat "de tots". "Hem de millorar les llistes d'espera i l'atenció, però mai hi ha una excusa per a l'agressió, ni física, ni verbal", ha assenyalat.

En un context en què la Comunitat Valenciana està en plena segona onada de la pandèmia, Puig ha demanat al personal sanitari un altre "esforç" i ha reclamat a la societat respecte cap al col·lectiu: "No podem agredir els que ens cuiden", ha dit.

També et pot interessar

stats