4.581 casos nous a Espanya des de divendres i 201 brots actius

Els nous brots estan associats majoritàriament a la faena dels temporers, les festes familiars i l’oci nocturn.

Incidència del coronavirus a Espanya
Incidència del coronavirus a Espanya / À Punt NTC

El nombre de brots actius de coronavirus a Espanya manté la tendència a l’ascens i puja a 201, quinze més que en l’última actualització de divendres. Així ho ha informat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha indicat que els focus tenen associats un total de 2.289 casos.

Illa ha destacat que els nous brots estan associats majoritàriament a la faena dels temporers i a festes familiars i d’oci nocturn, espais on es produeix una “relaxació” de les mesures de seguretat.

En aquest sentit, el titular de Sanitat ha fet una crida a la cautela i a la prudència, sobretot entre la població més jove, a qui ha demanat que no abaixe la guàrdia. “No s’ha de tindre por del virus, però no se li ha de perdre el respecte”, ha insistit.

Més de 4.500 casos més des del balanç de divendres

Segons l’últim balanç del Ministeri de Sanitat, s’han registrat 685 nous positius de coronavirus a Espanya les últimes 24 hores, vora 50 casos més que els 628 de divendres. Tot i això, respecte de l’últim informe, la xifra total s’ha elevat en més de 4.500 casos, fins a 264.836 persones, des que va començar la pandèmia.

La directora adjunta del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha explicat que les últimes tres setmanes el nombre de casos s'ha triplicat. La setmana del 29 de juny la mitjana era de 370 nous casos diagnosticats, la setmana del 6 de juny era de 650 i la setmana passada la xifra es va situar en 1.200.

Pel que fa a les morts, Sanitat n’ha registrat 9 amb Covid-19 els últims set dies, una menys que divendres, i ha actualitzat el nombre total de morts des de l’inici de la pandèmia a 28.422.

A més, augmenten les hospitalitzacions dels últims set dies, que se situen en 237, 9 més que divendres. Es manté el nombre de pacients ingressats a l'UCI durant l'última setmana, ja que n'hi ha 15. A causa de la Covid-19, un total de 126.025 persones han necessitat hospitalització durant la crisi sanitària, de les quals 11.730 van haver d'ingressar en les unitats de cures intensives.

També et pot interessar

stats