Més de 38.000 persones afectades per ERTO a la Comunitat Valenciana en una setmana

La Conselleria d'Economia registra quasi 3.579 expedients per la caiguda de l'activitat a causa de la pandèmia de coronavirus.

Més de 38.000 persones afectades per ERTO a la Comunitat Valenciana en una setmana
Més de 38.000 persones afectades per ERTO a la Comunitat Valenciana en una setmana

L'allau d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per la crisi del coronavirus no deixa treva a la Comunitat Valenciana. Com cada dia, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha actualitzat les dades sobre els procediments rebuts a causa de la paralització de l'activitat de milers d'empreses. Entre el 12 i el 19 de març (fins a les 0:00 hores), el departament que encapçala Rafa Climent ha registrat 3.579 sol·licituds que afecten 38.110 treballadors i treballadores de la Comunitat Valenciana, el 98% del sector serveis.

Així, s'han presentat 1.935 ERTO a la direcció territorial de València que afecten 14.003 persones; 1.224 a la d'Alacant, amb 8.587 afectats, i 461 a la de Castelló i 2.960 afectats. A més, la Direcció General de Treball ha rebut 59 expedients per a 12.560 treballadors.

La Conselleria tramitarà els ERTO que suposen la suspensió temporal del contracte o reduir la jornada dels treballadors de manera temporal, sempre que s’acredite que hi ha una causa de “força major” derivada de la situació actual.

Durant la suspensió del contracte, la persona treballadora continua vinculada a l’empresa, però sense dret a percebre el sou, ni la resta de complements, com ara pagues extres o vacances. A més, acabada la situació excepcional, es reincorporarà a l’empresa, i no perdrà l’antiguitat a l’efecte d’acomiadament, ja que la suspensió del contracte és per una causa aliena al treballador.

També et pot interessar

stats