356 nous casos a Espanya, la xifra més baixa des del 8 de març

Fins al moment s'han notificat 218.011 positius de Covid-19 confirmats per PCR, 25.428 morts i 121.343 altes.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha informat que a Espanya s’han notificat, de moment, un total de 218.011 casos de Covid-19 confirmats amb PCR. En són 356 de nous des de diumenge, cosa que suposa un increment del 0,16%. És el menor nombre de casos en un dia des del 8 de març

Pel que fa a les víctimes mortals, 164 persones han mort en les últimes hores per coronavirus. És el segon dia consecutiu que es dona aquesta xifra, la més baixa des del 18 de març. Fins ara, les víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia arriben a 25.428, un 0,64% més que diumenge.

A més, en les últimes 24 hores han rebut l’alta 2.441 infectats amb coronavirus. D’aquesta manera, són ja 121.343 les persones que s’han curat, més de la meitat (55,65%) dels malalts.

Dels nous casos, n'hi ha 148 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 12.834, amb 1.279 víctimes mortals (5 en les últimes 24 hores). Des de l'inici de la pandèmia, s'han curat 7.506 persones.

Simón: “Les dades són molt bones”

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que les “dades són molt bones”, ja que és la xifra de nous casos més baixa des de fa quasi dos mesos. De tota manera, ha demanat prudència en les dades després d'un cap de setmana llarg a causa de la festivitat de l'1 de maig.

A més, ha aclarit que com s'estan recuperant dades i hi ha retards en les notificacions, es dona el cas que hi ha més nous hospitalitzats que casos nous. En les últimes hores s'han registral 394 hospitalitzats, un 0,4% més. Als hospitals espanyols hi ha en aquests moments 118.889 pacients ingressats per coronavirus. A més, han passat a l'UCI només 21 casos nous, que eleven la xifra 10.994.

Segons Simón, tant les dades d'hospitalitzats, com d'UCI i mort són “molt favorables i més si es desglossen per comunitats”. Així, ha assenyalat que hi ha 10 autonomies que han notificat menys de 10 hospitalitzats, 14 regions que han informat de 0 o 1 ingressos en UCI i 8 comunitats que han notificat entre 0 i 1 morts.

Simón no veu un problema en la desescalada per àrees sanitàries

Pel que fa al debat sobre la unitat territorial per a iniciar la desescalada, ja que algunes comunitats autònomes, com la valenciana, reclamen que en siga l’àrea sanitària i no la província, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries considera que si aquestes reuneixen les condicions i són aprovades per Sanitat, “no hauria d’haver-hi problema”.

Aplicacions per al rastreig de contactes de Covid-19

L’epidemiòleg també ha assenyalat que a Espanya s’està treballant en l’ús d’aplicacions per a rastrejar contactes de Covid-19, igual que han fet ja altres països, però necessiten saber “quin valor afegeixen als sistemes que ja estan instal·lats o que s’estan instal·lant”. En aquest punt, Simón ha defés que les aplicacions de rastreig de contactes han de crear-se d’acord amb la llei de protecció de dades.

Rallo recorda l’ús obligatori de la mascareta en el transport públic

La secretària general de Transports, María José Rallo, assegura que s’ha notificat un lleuger increment de la mobilitat en tots els mitjans de transport, encara que està lluny de la que hi havia l’any passat. “El gran repte és trencar la relació entre un increment de la mobilitat i un increment de contagis", ha apuntat. A més, Rallo ha recordat que a partir d’aquest dilluns “és obligatori l’ús de la mascareta” en el transport en autobús, ferrocarril, avió i vaixell.

També et pot interessar