En 337 municipis valencians no s’ha detectat cap cas positiu les últimes dues setmanes

Més de la meitat de les persones diagnosticades amb Covid-19 ja han sigut donades d’alta.

En 337 municipis valencians no s’ha detectat cap cas positiu les últimes dues setmanes
En 337 municipis valencians no s’ha detectat cap cas positiu les últimes dues setmanes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una valoració molt positiva de les últimes setmanes i ha assegurat que demostren que “d'ací pocs dies, la Comunitat Valenciana estarà en condicions de complir els requisits per a la desescalada”.

Puig ha començat la compareixença després de la reunió amb Pedro Sánchez i la resta d’autonomies i ha celebrat l'arribada d'una de les mesures més esperades, l'eixida dels xiquets i les xiquetes al carrer, que considera “motiu d’esperança”.

Tot i que ha recordat que s'han de prendre amb tota lacautela i prudència, el cap del Consell ha volgut destacar certs resultats positiusen l'àmbit sanitari que també són motiu d'esperança, començant pel fet que, enles dues últimes setmanes, no s'han detectat casos positius en 337 municipisvalencians. És a dir, un 62% del total de localitats valencianes.

A més, les altes continuen augmentant, i el nombre depersones curades s'ha duplicat en els últims 12 dies i triplicat en els últims15. Més de 6.000 persones contagiades ja han superat la malaltia, és a dir, un55% del total de persones diagnosticades i, ara com ara, només 3 de cada 10casos segueixen actius.

Pel que fa als ingressos en hospitals i UCI s'han reduït ala meitat en les últimes dues setmanes, la incidència acumulada per cada100.000 habitants els últims 15 dies és de 26 casos, una tercera part de lamitjana de l'estat espanyol.

Finalment, s'han dut a terme ja 120.000 tests d'anticossosPCR i més de 20.000 tests ràpids, cosa que el cap del Consell considera quesignifica un avanç per a garantir la seguretat.

També et pot interessar

stats