33 milions de persones es queden sense treball als Estats Units

El tancament de l’activitat econòmica en molts territoris, la caiguda de la venda al detall i el tancament de restaurants deixen acomiadements massius.

VÍDEO | 33 milions de persones es queden sense treball als Estats Units

Un total de 33 milions de persones s'han quedat sense treball als Estats Units des que va començar la pandèmia; 3,2 en l'última setmana. Xifres sense precedents des de la Gran Depressió.

Amb el tancament de l' activitat econòmica el 15 de març en molts territoris, la caiguda de la venda al detall, i el tancament de bars i restaurants i d'altres serveis, es van produir acomiadements massius.

33 milions d' històries que han perdut la faena en un mes i mig, que representen el 15% de la força de treball. Situació inèdita en la història dels Estats Units. Nova York, un dels estats més afectats, amb 26 víctimes mortals, encara manté fortes restriccions.

L'ONU ha advertit que 2.000 milions de treballadors informals s' enfronten a una dura elecció: contagi o morir d'inanició. Els nivells de pobresa estan augmentant fins a límits extrems durant la pandèmia.

També et pot interessar

stats