31 municipis valencians tenen restriccions addicionals des de la mitjanit

Les limitacions afecten a aforaments, entraran en vigor aquest divendres i es mantindran durant 14 dies.

Llistat de municipis afectats
Llistat de municipis afectats / Miguel Ángel Reino

Un total de 31 municipis valencians tindran des d'aquest divendres a la mitjanit noves mesures restrictives per a contindre l’expansió del virus, ja que les autoritats sanitàries han detectat que hi ha “transmissió comunitària generalitzada i no controlada”, com anuncià la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló en una roda de premsa conjunta amb el president de la Generalitat Ximo Puig.

Les mesures estaran vigents durant 14 dies i, sobretot, fan referència als aforaments dels espais públics i les celebracions. Entre els municipis afectats es troben els quatre on ja s’aplicaven mesures addicionals –Elx, Oriola, Onda i Guadassuar–, perquè, segons ha explicat la titular de Sanitat, “no s’han apreciat millores” en les dades dels contagis.

Quins municipis estan afectats?

Els municipis on s'aplicaran restriccions son: Morella, Nules, Onda, Vinarós, Algemesí, Guadassuar, Crevillent, Elx, Elda, Ibi, Muro, Petrer i El Pinós. Així mateix, s'aplicaran restriccions a tot els municipis que conformen el departament de salut d’Oriola: Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejússer, Benferri, Bigastre, Callosa de Segura, Catral, Coix, Daia Nova, Daia Vella, Dolores, Granja de Rocamora, Xacarella, Rafal, Redován i San Isidro. També Oriola i les seues pedanies a exepció de Torremendo i Oriola Costa, que pertanyen al departament de salut de Torrevella.

Quines són les noves limitacions?

  • Vetlatoris i soterrars: aforament màxim d’un terç. Mai, més de 25 persones en espais oberts i 15 en tancats.

Celebracions: aforament màxim del 30% i mai més de 30 persones.

Negocis minoristes i mercadets: aforament màxim del 50%.

Centres i parcs comercials, zones comunes d’hotels i allotjaments: aforament màxim, un terç. A les terrasses, aforament màxim del 50%.

Museus, sales d’exposicions, monuments, teatres, cinemes, auditoris i circs d'envelat: aforament màxim del 50%.

Recintes on se celebren actes i espectacles: aforament màxim, del 50% i públic assegut.

Activitats esportives no professionals ni federades en interiors: aforament màxim d’un terç, i mai més de 6 persones. Sense ús de dutxes ni vestidors. Competicions esportives sense públic.

Piscines tancades: aforament màxim d’un terç; piscines a l’aire lliure, aforament màxim del 50%.

També et pot interessar

stats