27 casos en un centre d'Alzira que atén persones amb diversitat funcional

Són 18 usuaris i 9 treballadors, que ja han quedat substituïts.

Façana de la residència i centre de dia Carme Picó d'Alzira
Façana de la residència i centre de dia Carme Picó d'Alzira / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha detectat 27 positius a la residència i centre de dia Carme Picó d'Alzira, que atén persones amb diversitat funcional. Concretament, els contagiats han sigut 18 usuaris, dels 55 que es troben a la residència i 9 treballadors. A 6 dels primers els han hospitalitzat.

Pel que fa als treballadors, als que han donat positiu els han aïllat a casa, i els han substituït altres que ja han acudit al centre.

Els serveis sanitaris han determinat que el cas zero que va donar positiu en coronavirus va ser un usuari del centre, i també ha quedat aïllat. Ara els serveis sanitaris fan PCR a la resta d'usuaris i treballadors del centre per saber si s'han donat més casos de contagi.

En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Diego Gómez, ha assegurat que els contagis s’han donat principalment perquè el perfil del centre és molt diferent del d’una residència de majors habitual. Els usuaris necessiten més contacte físic per a poder dur a terme les seues tasques diàries i perquè puguen satisfer les seues necessitats.

Gómez també ha explicat que des de l’Ajuntament estan en contacte amb la Conselleria de Serveis Socials i s’han posat a la disposició d’aquesta per a poder dur a terme qualsevol actuació que determine com podrien ser, entre altres, treballs de desinfecció.

També et pot interessar

stats