27.06.2020 | Francesc Colomer: "Sense el turisme internacional tot serà molt més complicat"

Entrevistem el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en el primer cap de setmana de lliure mobilitat entre autonomies.

27.06.2020 | Francesc Colomer: "Sense el turisme internacional tot serà molt més complicat"

Coincidint amb el primer cap de setmana de lliure mobilitat entre autonomies el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reconegut en À Punt Notícies que el mercat internacional és molt important i que "si no n’hi ha, tot serà més complicat".

Segons ha explicat Colomer, en 2019 la Comunitat Valenciana va rebre 9,5 milions de turistes internacionals, i que aquest mercat internacional serà molt important a l'hora d'avaluar els resultats finals del sector.

El principal emissor de turisme cap a la Comunitat Valenciana és el Regne Unit, i tot i que encara ha d'acabar de resoldre certes qüestions relacionades amb les quarantenes i altres incerteses, Colomer s'ha mostrat optimista i ha volgut transmetre al món que el turisme valencià "ha fet els deures" i és un "sector madur i responsable".

De moment, caldrà esperar a l'1 de juliol, quan s'obriran les fronteres més enllà de l'espai Schengen per a constatar com ha afectat la pandèmia el turisme internacional en el seu conjunt.

Ajudes econòmiques

Preguntat per la part que rebrà la Comunitat Valenciana dels 4.000 milions d'euros que el govern espanyol destinarà al sector turístic, el secretari autonòmic ha defés que la Comunitat Valenciana juga un paper fonamental en el volum del turisme a tot Espanya i que "tenim dret a participar en la part que ens corresponga".

Així i tot, per a Colomer hi ha mesures que s'han d'aclarir més, com la durada dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), ja que el sector turístic reprendrà la marxa de manera gradual, i no d'un dia a l'altre.

També et pot interessar

stats