260 rastrejadors més per a frenar la pandèmia

Barceló assegura que el personal sanitari s'ha incrementat un 16% des de l'inici de la pandèmia.

Un rastrejador contractat per la Conselleria de Sanitat
Un rastrejador contractat per la Conselleria de Sanitat / GVA
15 d'octubre 2020 - 11:38

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la contractació de 260 rastrejadors més per a frenar la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana i ha avançat que aquest divendres s'aprovarà el programa d'autoconcert per als equips d'atenció primària.

Puig s'ha pronunciat així en la sessió de control a les Corts aquest dijous, en la qual ha reivindicat que quan la Comunitat de Madrid tenia 200 rastrejadors la Comunitat Valenciana en tenia més de mil, i que ara s'incrementaran, perquè “és el moment ara de frenar la pandèmia”.

Els 260 nous rastrejadors són llicenciats que han fet l'examen del MIR, però que no han accedit a una plaça, i que ara ajudaran en les tasques de vigilància, seguiment i detecció de casos.

Sobre el programa d'autoconcert per als equips d'atenció primària que aprovarà aquest divendres el ple del Consell, ha destacat que és “una vella reivindicació” de l'atenció primària, i es començarà a posar en marxa la setmana vinent per a millorar l'assistència sanitària amb l'increment de les consultes a la vesprada.

Puig ha defensat també que la Comunitat té bones dades de la pandèmia de coronavirus gràcies a l'esforç dels professionals, però també a la direcció política, ja que des de la Generalitat s'ha actuat d'acord amb els criteris tècnics i científics.

Per la seua banda, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha defensat que des de l'inici de la pandèmia el Consell ha elevat un 16% la xifra de personal sanitari. Barceló ha remarcat a les Corts que el Consell està preparat per a afrontar la pandèmia i ha emfatitzat l'esforç.

“No tenim ni personal mèdic ni infermeres en les borses. Estan esgotades. No hi ha atur perquè tot el món està ara treballant per a la sanitat pública”, ha assegurat la consellera. Barceló ha donat més dades: s'han fet més de 10.000 contractes per a fer front a la pandèmia i a partir de divendres els metges d'atenció primària podran obrir els centres de manera voluntària per la vesprada. La consellera també ha reiterat l'anunci fet pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que la xifra de rastrejadors sumarà 260 nous efectius a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats