26.07.2020 | Salvador Peiró: “El virus i els brots s’estan controlant molt millor ara que al principi de la pandèmia”

L’investigador de Fisabio assegura que un confinament generalitzat és molt improbable i que no es pot parlar encara d'una segona onada de contagis.

26.07.2020 | Salvador Peiró: “El virus i els brots s’estan controlant molt millor ara que al principi de la pandèmia”

En una entrevista a À Punt Notícies, l'especialista en medicina preventiva i salut pública i investigador de Fisabio, Salvador Peiró, ha assegurat que, tot i l’increment de brots i contagis de coronavirus durant les últimes setmanes, a la Comunitat Valenciana, no es pot parlar d’una segona onada de contagis, ni tampoc a la resta d’Espanya. “Per parlar de segona onada hauríem de tindre un repunt molt important de casos. Estem estirant la primera onada i és probable que en tinguem una segona a finals de tardor, principis d’hivern. Ara mateix, la comarca del Segrià, a Lleida, és l'única zona que està prop d’una segona onada”, ha afirmat.

Peiró ha reiterat que veu molt improbable un confinament generalitzat a tot el país, com el que es va imposar en març amb el decret d’estat d’alarma. “El virus i els brots es controlen ara molt millor que al principi de la pandèmia”, ha subratllat. “Podrien donar-se, això sí, confinaments locals o d’una àrea metropolitana si es produeix un brot que no es pot controlar. O prendre mesures com s’ha fet a Gandia amb el tancament dels locals d’oci nocturn”.

“En aquests locals el virus troba l'ambient ideal per a propagar-se, perquè són espais tancats, on la gent va sense mascareta, beu i ha de cridar i parlar fort”, ha explicat l’investigador de Fisabio. “Les reunions familiars, les festes, els aniversaris són situacions paregudes, però en aquests casos el nombre de contagiats és controlable, mentre que a les discoteques és molt més difícil de realitzar el control”.

També et pot interessar

stats