25.07.2020 | Toni Mayor: "Teníem esperances de remuntar però donem per perduda la temporada turística"

Per al president d'Hosbec, la decisió del govern britànic d'imposar una quarantena als viatgers procedents d'Espanya "és un colp molt fort".

25.07.2020 | Toni Mayor: "Teníem esperances de remuntar però donem per perduda la temporada turística"

El president de la patronal hotelera de la Comunitat Valenciana (Hosbec), Toni Mayor, ha assegurat en una entrevista a À Punt Notícies que la decisió del govern britànic d'imposar una quarantena als viatgers procedents d'Espanya "és un colp molt fort que no ens esperàvem i complica molt les coses. Teníem esperances de remuntar a partir d'agost, però ja donem per perduda la temporada".

"No estem parlant de qualsevol mercat. El turista britànic és el número 1 d'Espanya. Són 18 milions de turistes que arriben a Catalunya, Canàries, la Costa del Sol. És un colp molt dur que afecta tota l'economia, el tràfic als aeroports, etc. Serà el caos", ha advertit Mayor.

El president d'Hosbec ha explicat que els turoperadors britànics feia setmanes que intentaven evitar aquesta mesura, perquè si això passava eliminarien tota la programació de paquets turístics a Espanya fins a l'estiu que ve. "Els turistes havien de començar a vindre a partir de l'1 d'agost i estaven reservant molt bé. Agost és el període més rendible de l'any i era l'esperança que teníem de fer un poc de caixa per a passar l'hivern. Ara ja no caldrà tancar els pubs i les discoteques", ha lamentat Mayor.

El representant dels empresaris turístics de la Comunitat Valenciana també s'ha mostrat crític amb la gestió de la pandèmia i a favor de tancar els locals d'oci. "A finals de juny semblava que tot anava bé, però açò ens ha explotat en les mans. Ja sé que no hi ha experiència sanitària ni política d'una crisi com aquesta, però si hi ha sectors econòmics que són de risc, és preferible no obrir-los. Millor tancar els pubs i les discoteques i salvar el 70 o 80% de la indústria turística, i que el govern ajude al 15 o 20% restant a passar el desert fins a l'any que ve".

També et pot interessar

stats