Les 22 restriccions per a Elx, Oriola, Guadassuar i Onda

Aforaments limitats al 50% i 60%, tancament de parcs o restauració oberta fins a les 23 hores són algunes de les mesures.

Vista panoràmica d'Elx
Vista panoràmica d'Elx

Les noves restriccions que ha decretat la Conselleria de Sanitat Universal per als municipis d'Elx, Oriola, Guadassuar i Onda per l'augment "significatiu" de contagis en les últimes setmanes entren en vigor aquesta mitjanit i es mantindran, en principi, durant catorze dies naturals.

Les 22 mesures acordades es detallen en dues resolucions que s'han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) aquesta vesprada. Les restriccions inclouen limitacions en els contactes socials i d'aforaments en activitats culturals, religioses, esportives o recreatives. En els tres primers municipis s'estableix un 50%, mentre que a Onda la restricció es flexibilitza i es permet un 60%.

Aquestes són les noves mesures:

 • Reunions socials o familiars. Limitació a un màxim de sis persones (deu en el cas d'Onda), tant als espais públics com als privats, excepte en el cas que siguen convivents.
 • Vetlatoris i soterrars. Limitats a 25 persones als espais a l’aire lliure (30, a Onda) i quinze als espais tancats (20, a Onda), visquen o no al mateix habitatge. Es restringeix a un màxim de quinze el nombre de participants en comitives per a soterrars, mentre que a Onda es permet un màxim de vint.
 • Llocs de culte. L’assistència no podrà superar el 50% de l'aforament. La xifra d'aforament màxim haurà d'estar publicada en un lloc visible de l'espai. No es podrà utilitzar l’exterior dels edificis ni la via pública per a celebrar actes de culte, ni cantar en cap celebració.
 • Cerimònies nupcials, comunions, batejos o altres celebracions socials, familiars, religioses o civils. Podran tindre lloc en tot tipus d'instal·lacions, obertes o tancades, però amb un aforament màxim del 50%.
 • Es tanquen els parcs infantils a Guadassuar, Elx i Oriola, mentre que les zones esportives a l'aire lliure podran utilitzar-se amb un 50% d'aforament. Els jardins i zones recreatives obriran de 8 a 22 hores als quatre municipis.
 • Xicotet comerç (fora de les grans superfícies) i mercats ambulants. Els locals hauran de mantindre un aforament del 50%. En cas que l'establiment es distribuïsca en diverses plantes, la presència de clientela en cadascuna d’aquestes haurà de guardar aquesta proporció. Es limiten al 50% les parades autoritzades a obrir als mercats ambulants, mentre que a Onda la restricció és del 60%.
 • Centres comercials. Aforament limitat al 50% en cadascuna de les botigues, i les zones comunes del recinte només podran utilitzar-se per al trànsit de persones. Els parcs infantils o altres zones recreatives han d'estar tancades.
 • Hoteleria i restauració. Redueixen l'aforament al 50% tant a l'interior com a les terrasses, tancaran a les 23 hores i no podran atendre comandes a partir de les 22. La clientela haurà d'estar asseguda en tot moment, amb mascareta excepte en el moment de la consumició, i es prohibeix el consum en barra. S'haurà de mantindre una distància mínima de metre i mig entre cadires de taules diferents, i no podrà haver més de sis persones per cada grup de taules. Aquestes regulacions s'apliquen també als bars i restaurants ubicats a les grans superfícies comercials.
 • Prohibida la venda d'alcohol entre les 22.00 hores i les 8.00 hores de l’endemà, de tota mena d’establiments de venda al públic.
 • Hotels i allotjaments turístics. No podran superar el 50% d'aforament màxim en les zones comuns.
 • Biblioteques, arxius. Es redueix l'aforament permés al 50%.
 • Museus i sales d'exposicions. Podran fer activitats sempre que no es supere el 50% de l'aforament màxim en cada sala.
 • En monuments i altres equipaments culturals podran fer-se visites individuals, de convivents o de grups de fins a vint persones, sempre que no se supere el 50% de l’aforament autoritzat.
 • Es permet l'activitat de cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i altres espais tancats sempre que el públic estiga assegut i que no se supere el 50% de l’aforament autoritzat en cada espai. En espectacles a l'aire lliure regeix la mateixa limitació.
 • Activitat esportiva no professional. Les competicions i esdeveniments esportius es faran sense públic en els quatre municipis. Dins de les instal·lacions esportives i en les activitats que s’hi duguen a terme no es podrà superar un 50% de l’aforament, amb un màxim de trenta persones. A Onda, la limitació d'aforament se situa en el 60%, amb un màxim de quaranta persones. En activitats en l'exterior es restringeix també l'aforament al 50% amb un màxim de cent participants. No s’hi permetrà l’ús de vestuaris, dutxes i fonts.
 • Els centres recreatius turístics, zoològics i aquaris poden obrir al públic fins al límit d’aforament del 50% en instal·lacions tancades i a l’aire lliure. Les activitats amb guia turístic es concertaran mitjançant cita prèvia i els grups seran d’un màxim de 15 persones.
 • Congressos, trobades, reunions de negoci, conferències i altres esdeveniments podran celebrar-se sempre que no se supere el 50% de l'aforament en els pavellons, sales de conferències o multiusos, i altres instal·lacions similars, incloses les d’institucions firals.
 • Locals i establiments de joc. Reducció de l'aforament al 50% i tancaran a les 23 hores, però no es podrà accedir al recinte a partir de les 22 hores.
 • Piscines recreatives. A l'aire lliure o cobertes, hauran de respectar el límit del 50% de l'aforament tant en l’accés com en la pràctica recreativa. No s’hi podrà fer ús de les dutxes ni de les fonts d’aigua.
 • Acadèmies, autoescoles i centres d’ensenyament no reglat. Podran obrir al 50% de l'aforament.
 • Centres de majors i persones amb discapacitat. Suspensió de visites i eixides a les residències, excepte en circumstàncies estrictament necessàries per raons sanitàries, defunció imminent, o perquè siguen residents amb infecció resolta en els últims tres mesos. Es mantindran i promouran els contactes amb familiars mitjançant telèfon i videoconferència, així com les eixides terapèutiques, pràctiques esportives i passejos de persones residents sense simptomatologia ni contacte de risc, extremant les mesures de precaució. Se suspén l’activitat dels següents centres d’atenció diürna:

– Centres de dia per a persones majors i llars de jubilats.

– Centres de dia i centres ocupacionals per a persones amb discapacitat.

També et pot interessar

stats