Més de 22.000 joves s’inscriuen en la borsa d’auxiliar de platja

En total, es contractaran 418 persones a la província d’Alacant, 348 a la de València i 234 a la de Castelló.

Banyistes a la platja de Cullera, en una imatge d'arxiu
Banyistes a la platja de Cullera, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Cullera

Més de 22.000 joves s’han inscrit en la borsa de 1.000 places per a treballar com a auxiliar de platja aquest estiu, una nova ocupació necessària en temps de pandèmia que pretén garantir el respecte a la normativa sanitària. En total, es contractaran 418 persones a la província d’Alacant, 348 a la de València i 234 a la de Castelló.

La convocatòria es dirigeix a joves de 18 a 30 anys que tinguen el graduat d’ESO i permís de conduir, els quals es desplaçaran al llarg de tot el litoral valencià per a fer complir les mesures de distanciament social. També controlaran els accessos a les platges i que la gent respecte els itineraris d’entrada i d’eixida, a més de col·laborar amb la Policia Local i el servei d’emergències 112 per a notificar qualsevol mena d’incidència. “Comunicaran el nivell d’ocupació de les platges per a incloure la informació en una aplicació mòbil de la Generalitat, un nou instrument previst per als usuaris”, ha explicat en Les notícies del matí la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

Les persones seleccionades rebran una formació específica amb la normativa relacionada amb la Covid-19 i el catàleg de platges segures, i el contracte s’allargarà del 24 de juny al 7 de setembre. Així mateix, s’ha previst facilitar personal per a les platges fluvials.

Membres de la Conselleria han mantingut en les últimes setmanes reunions amb els 80 ajuntaments del litoral per a explicar el decret que s’aprovarà divendres en el Consell que, entre altres qüestions, obliga els consistoris a aplicar un pla de contingència contra el virus. “No són socorristes. La seua tasca consisteix a procurar que es complisquen les mesures de seguretat i col·laborar a informar perquè les platges siguen un lloc segur”, ha incidit la consellera. La iniciativa busca trobar solució a dues preocupacions que ha generat la crisi sanitària: la desocupació juvenil i la possible desconfiança del turista en la seguretat de la costa.

També et pot interessar

stats