21 positius en una residència a Vinaròs després de la vacunació

El passat 31 de desembre se'ls va subministrar la primera dosi de la vacuna de Pfizer.

Sanitari subministrant una dosi de la vacuna de Pfizer
Sanitari subministrant una dosi de la vacuna de Pfizer / Reuters

Els responsables de la residència Sant Sebastià de persones majors de Vinaròs (Baix Maestrat) han donat a conéixer un brot de Covid-19 de 21 positius entre usuaris i treballadors, als quals se'ls va subministrar la primera dosi de la vacuna el 31 de desembre, segons ha informat aquest dilluns l'Ajuntament en un comunicat. A hores d'ara, tant els usuaris com els treballadors afectats estan estables i no hi ha cap cas greu.

Per part de l'Ajuntament, s'estan subministrant EPI al centre per a facilitar les tasques i el treball del personal. A més, s'ha posat també a la disposició del centre un servei d'atenció domiciliària (SAD) per a agilitar-los el treball.

El centre es troba en coordinació amb la unitat hospitalària a domicili (UHD) de l'Hospital Comarcal de Vinaròs per a supervisar l'aplicació correcta de les mesures de protecció, així com amb el Servei de Salut Pública. Les visites externes estan suspeses des del mes de setembre.

El dia 4 de gener es va fer un cribratge general a tots els usuaris i treballadors amb resultats negatius íntegrament. Després que un usuari presentara símptomes, es va realitzar un segon cribratge el 9 de gener. Aquest ha detectat 14 usuaris, 5 treballadors i 2 monges amb resultats positius.

Tant als usuaris com als treballadors del centre se'ls va subministrar la primera dosi de la vacuna el 31 de desembre. Així i tot, cal dir que no és completament efectiva fins una setmana després de la segona dosi. El temps entre la primera i la segona dosi és de 21 dies.

També et pot interessar

stats