21 dies més de pròrroga de restriccions per a l'oci nocturn

La tercera pròrroga aprovada ha entrat en vigor aquesta matinada.

Imatge de l'interior d'una discoteca.
Imatge de l'interior d'una discoteca.

La tercera pròrroga aprovada per la Generalitat a les mesures de prevenció de la Covid acordades en el Consell Interterritorial de Sanitat ha entrat en vigor aquesta matinada. La decisió manté en la pràctica el tancament de locals d’oci nocturn, la garantia de la distància interpersonal en hoteleria i restauració o l’establiment d’horaris de tancament no més enllà de la una de la matinada. La pròrroga és de 21 dies, per més que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja ha advertit que el tancament de l'oci nocturn a la Comunitat Valenciana es mantindrà encara que millore la situació epidemiològica, fins que el sistema nacional de salut acorde alçar aquesta restricció. "No podrà obrir fins que tot Espanya estiga bé", va advertir la setmana passada Barceló.

Entre les restriccions marcades en el document també està la priorització del consum en taula als bars i restaurants, amb un límit de deu persones, encara que es permetrà habilitar zones delimitades a la barra sempre que es garantisca la distància d’1,5 metres amb un màxim de quatre consumidors per grup. A banda, a partir de les 00:00 hores, el consum a l'exterior dels establiments es realitzarà exclusivament a l'espai delimitat i autoritzat per a les terrasses, amb els clients asseguts i respectant l'aforament.

En general, les mesures estan relacionades amb el tancament de determinats locals d'oci, la garantia de la distància interpersonal en l'hostaleria i restauració, horaris de tancament, proves PCR als centres sociosanitaris, visites i eixides de residents o avaluació de risc en activitats multitudinàries. En els esdeveniments esportius de més de 400 persones es recomana seguir els protocols del Consell Superior d'Esports.

Altres actuacions són la realització de cribratges PCR en grups específics de població, el control del consum d'alcohol no autoritzat a la via pública i la limitació del consum de tabac i similars al carrer o als espais a l'aire lliure quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal. I també la recomanació de la limitació de trobades socials a deu persones com a màxim i de practicar periòdicament proves PCR als treballadors de centres sociosanitaris.

També et pot interessar

stats