El 2021 comença amb la setmana més dura del coronavirus: més de 15.000 contagis i 264 morts

L’impacte de les festes de Nadal està desbocant tots els indicadors valencians, que dia a dia baten rècords.

Sanitaris duen a terme tests massius de PCR
Sanitaris duen a terme tests massius de PCR / Cati Cladera (Efe)

Per primera vegada des que l’epidèmia de coronavirus va començar a trasbalsar radicalment les nostres vides, a la Comunitat Valenciana hi ha més de 21.000 persones oficialment contagiades, de les quals 2.332 estan ingressades en algun centre sanitari.

El 2021 està fulminant tots els registres fins ara vistos. En la primera setmana de l’any, sumem 15.405 nous positius, 264 morts (78 de les quals en residències), les hospitalitzacions han crescut un 32% i els ingressos en UCI un 17%.

No hi ha cap indicador, es mire per on es mire, que mostre la més mínima millora. Després de les festes de Nadal, el coronavirus no és que estiga disparat. Està desbocat. El dibuix de les corbes no necessita massa adjectius.

Ara mateix, la mitjana mòbil de 7 dies arriba als 2.200 positius i 38 morts diàries. I just 15 dies després de Nadal, la incidència acumulada del País Valencià escala fins als 393 casos per cada 100.000 habitants. Un altre màxim.

Des de l’1 de gener, tant la taxa de positivitat com la d’ocupació de llits UCI també estan marcant, dia a dia, un nou rècord. No debades el govern valencià ja s’està preparant per a l’imminent empitjorament de la pressió hospitalària. Aquest divendres la positivitat arribava al 25,89% i l’ocupació de llits de crítics al 35%, segons dades del Ministeri de Sanitat.

215 municipis valencians, en risc extrem

En la segona actualització de les xifres municipals que la Conselleria de Sanitat Universal ha publicat des que ha començat l’any, el balanç és igualment colpidor. 215 municipis valencians tenen una incidència acumulada de risc extrem perquè superen els 250 casos per cada 100.000 habitants. Ací estan els 29 municipis confinats des del 7 de gener. En l’altre extrem hi ha 183 poblacions lliures de la malaltia, però la distribució municipal demostra que la majoria de localitats s’ubiquen cap a la dreta, on les taxes van agreujant-se progressivament.

També et pot interessar

stats