2020, l’any que ens ha canviat

Repassem el que ha ocorregut en aquests 12 mesos marcats per la pandèmia.

VÍDEO | 2020, l’any que ens ha canviat

Acaba un any que mai hauríem imaginat que anava a canviar-nos la vida com ho ha fet. El 2020 té nom de virus, la Covid-19, un coronavirus invisible que ens ha colpejat molt fort i ens ha demostrat que som més vulnerables del que pensàvem. Ha causat desenes de milers de morts al nostre país i centenars de milers arreu del món. Tots volem deixar arrere el 2020, convençuts que serà el principi de la fi de la pandèmia. Però també és moment de mirar arrere i recordar com va començar tot. Quina va ser la primera notícia del 2020, que res tenia a veure amb el coronavirus; com vam rebre les notícies dels primers contagis; com hem viscut els canvis socials als quals ens ha obligat aquesta situació excepcional: cancel·lacions de festes i esdeveniments; estat d’alarma i confinament, les mascaretes...

Repassem en un programa especial el que ha ocorregut en aquests 12 mesos marcats per la pandèmia, però en els que també hem hagut de fer front a terribles temporals a casa nostra, sentències històriques contra la corrupció o al fracàs d’una moció de censura contra el govern espanyol; a unes eleccions transcendentals als Estats Units, a episodis de violència racista que van encendre els carrers de moltes ciutats nord-americanes, a l’aprovació del paquet més gran d’ajudes de la història de la Unió Europea i l’agònica negociació de les relacions post-Brexit.

La voràgine dels fets ocorreguts al llarg de 365 dies requereix aquella mirada amb perspectiva que només ens pot donar el temps, i les veus d’experts com psicòlegs, científics, educadors, però també de ciutadans que han vist de prop la mort i ens conten com afronten el 2021.

Mira el programa sencer ací.

També et pot interessar

stats