20.000 persones protesten a Berlín contra l'ús de les mascaretes

La concentració es va dissoldre quan es va comprovar que no es complia amb les condicions establertes a l’hora d’autoritzar-la.

Manifestants a Berlín protesten per les mesures contra la Covid-19
Manifestants a Berlín protesten per les mesures contra la Covid-19 / Christian Mang (Reuters)

Aquest dissabte, 20.000 manifestants, segons fonts policials, han protestat a Berlín contra les mesures establides pel govern alemany per a lluitar contra la pandèmia de la Covid-19.

La multitudinària marxa ha sigut convocada sota el pretext que les mesures governamentals violen les llibertats i drets de la ciutadania. Els milers de manifestants són una amalgama de grups amb diferents ideologies com ara activistes antivacunes, llibertaris o ultradretans.

La convocatòria parlava del "Dia de la Llibertat", una referència a la pel·lícula sobre el congrés del partit nazi de 1935 dirigida pel cineasta al servei de Hitler Leni Riefelstahl.

L'organitzador, Michael Ballweg, és un emprenedor que aspira a convertir-se en alcalde de Stuttgart, on ja va convocar protestes semblants. La policia prendrà accions legals contra Ballwerg perquè no s'ha assegurat que els manifestants portaren mascaretes i respectaren la distància de seguretat.

Aquest diumenge s’ha comunicat que la xifra de policies ferits durant les protestes ascendeix a 18, tres dels quals han sigut hospitalitzats. La concentració es va dissoldre quan es va comprovar que no es complien amb les condicions establertes a l’hora d’autoritzar-la.

Tot i que Alemanya inicialment va reeixir aplanant la corba, els contagis han tornat a incrementar-se. Més de 200.000 persones s'han infectat i vora mil han mort.

També et pot interessar