El 2,5% de la població valenciana ha desenvolupat anticossos contra la Covid-19

Al conjunt de l’estat espanyol la xifra arriba al 5% de la ciutadania, segons l'estudi de seroprevalença fet pel Ministeri de Sanitat.

Proves de seroprevalença en un hospital de la Comunitat Valenciana

El 2,5% de la població a la Comunitat Valenciana ha generat anticossos contra la Covid-19, segons les primeres dades de l'estudi de seroprevalença que du a terme el Ministeri de Sanitat. Al conjunt de l’estat espanyol aquesta xifra arriba al 5%.

El Ministeri de Sanitat ha donat a conéixer els resultats de la primera onada de l'estudi, que va començar el 27 d'abril i té com a objectiu estimar el grau real d'immunització. Serà imprescindible a l'hora de prendre decisions sobre la desescalada. Les dades presentades aquest dimecres provenen dels tests ràpids, no de les analítiques de sang, que es faran públiques els pròxims dies.

Segons les dades per províncies publicades pel ministeri, a Castelló el 2,8% de la població ha desenvolupat anticossos contra la Covid-19, a València el 2,3% i a Alacant el 2,7%. A la Comunitat Valenciana s'han realitzat 6.600 proves a famílies de més d'un centenar de poblacions: 2.400 a les comarques del sud, 2.940 a les del centre i 1.320 a les del nord.

La directora del Centre Nacional d'Epidemiologia i directora de l’estudi, Marina Pollán, ha destacat la "gran variabilitat geogràfica". Per comunitats, Madrid, Castella-la Manxa, Navarra i Castella i Lleó són les que presenten un percentatge més elevat, totes superen la mitjana espanyola del 5%. Per contra, Ceuta, Múrcia, Melilla, Astúries i les Canàries presenten uns valors inferiors al 2%.

Primeres conclusions de l’estudi

El 87% dels participants que havien tingut una PCR positiva han presentat anticossos de coronavirus. En els possibles casos sospitosos, la prevalença ha augmentat amb el nombre de símptomes. És particularment alta, del 43%, en les persones que tenen una pèrdua total de l'olfacte. D’altra banda, un 2,5% dels participants que no presentaven cap símptoma han presentat anticossos.

També et pot interessar

stats