Les 181 persones rescatades del Mediterrani passaran la quarantena en un ferri prop de Palerm

La pandèmia de la Covid-19 impedeix el seu desembarcament, segons les autoritats italianes.

Trasllat dels 147 migrants de l'Alan Kurdi al ferri Rubattino
Trasllat dels 147 migrants de l'Alan Kurdi al ferri Rubattino / ONG Sea Eye

Les 147 persones migrants rescatades del Mediterrani central per l’embarcació Alan Kurdi, de l’ONG alemanya Sea Eye i les 34 salvades per la nau humanitària espanyola Aita Mari, passaran la quarantena dalt del ferri italià Rubattino, ancorat a una milla (1,6 quilòmetres) del port sicilià de Palerm i amb personal de Creu Roja a bord.

És la solució que el govern italià ha donat a aquestes persones, que no podran desembarcar a terra, ja que els ports del país estan tancats a causa de la pandèmia.

El passat 12 d’abril, l’embarcació Alan Kurdi va rescatar del Mediterrani central 147 persone. Després de 14 dies d’espera, aquest cap de setmana han sigut finalment traslladats a un ferri, on seran atesos per un equip sanitari de 22 persones de Creu Roja.

La situació a bord de l’Alan Kurdi era desesperada i s’havien produït ja algunes evacuacions per les condicions de salut de les persones rescatades. Dijous, un dels migrants es va tirar a l’aigua en un intent desesperat d’arribar nadant a la costa i va ser rescatat pel cooperant valencià Salva Perelló.

També les 34 persones rescatades per l’Aita Mari hi han hagut d’esperar durant dies, equipats amb granotes i mascaretes, el seu trasllat al ferri Rubattino. La nau humanitària espanyola tornava cap a Espanya quan va acudir al seu rescat i comptava amb una mínima dotació formada per set mariners.

Després del període de quarantena, totes les persones seran reubicades en diversos països de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats