El 16,1% dels centres educatius valencians té alguna aula confinada després de les vacances de Nadal

Només l’1,2% dels grups han hagut de suspendre la formació presencial a causa dels contagis.

Una imatge d'arxiu d'una classe en una escola valenciana
Una imatge d'arxiu d'una classe en una escola valenciana

El coronavirus no s’endinsa en les escoles, a pesar del preocupant augment de casos que s’ha registrat al territori valencià en les últimes setmanes. Almenys, és el que s'observa després de la primera setmana completa de classes, i de les vacances de Nadal. La majoria dels col·legis i instituts valencians públics o concertats no han registrat cap incidència. De fet, el 98,8% dels grups poden mantindre la formació presencial, segons asseguren des de la Conselleria d’Educació.

Actualment, el 16,1% dels centres, dels 1.845 que conformen el sistema educatiu, manté alguna aula confinada. La setmana de l'11 al 15 de gener ha finalitzat amb 549 grups confinats en 298 centres educatius.

Per províncies, només el 16% dels 638 centres educatius de la d'Alacant té algun grup confinat. Hi ha 102 centres educatius que tenen 174 grups confinats i, per tant, el 98,9% dels prop de 16.700 grups d'aquesta província rep classes presencials amb normalitat.

A la de Castelló, el 15,7% dels 249 centres educatius presenta algun dels seus grups confinats. Alumnes de 54 grups, i de 39 centres, s'han hagut de confinar, per la qual cosa el 99,1% dels més de 6.000 grups d'aquesta província fa classes presencials sense problemes.

A la província de València hi ha un 16,4% dels 958 centres educatius sostinguts amb fons públics amb algun grup escolar confinat. Hi ha 157 centres que tenen 321 grups confinats, i el 98,7% dels prop de 24.300 grups realitza classes presencials amb normalitat.

Des de la Conselleria d’Educació han defés, i des que va començament del curs escolar, que les escoles i els instituts són centres segurs, atés que les mesures de distanciament i d’higiene aconsegueixen frenar la transmissió en cas de contagi.

També et pot interessar