15 usuaris i 9 treballadors de la residència el Collet de Benicarló, contagiats per coronavirus

Al centre treballen i resideixen un total de 30 persones, 24 de les quals han donat positiu en les proves PCR.

Residència de El Collet de Benicarló (Baix Maestrat)
Residència de El Collet de Benicarló (Baix Maestrat)

El brot de coronavirus registrat aquesta setmana a la residència El Collet de Benicarló (Baix Maestrat), per a persones amb discapacitat intel·lectual, afecta ja a 24 persones. En les últimes hores, la xifra de positius diagnosticats per la prova de la PCR ha passat de 15 a 24. 15 de les persones infectades són residents, una de les quals està ingressada a l’Hospital de Vinaròs. La resta són 9 treballadors del centre, que estan aïllats als domicilis per haver donat positiu en els tests diagnòstics.

Aquestes dades contrasten amb les que aporten tant l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, com la regidora de Serveis Socials de l'ajuntament, que redueixen la xifra de persones contagiades a 18.

Segons han explicat a À Punt fonts de la residencia, a partir de les 10 d’aquesta nit passada la majoria del personal usuari, que té entre 18 i 65 anys, va començar a mostrar símptomes de la malaltia i se’ls van practicar proves PCR.

Alguns dels treballadors i treballadores amb qui ha pogut parlar À Punt denuncien que no disposen de suficients equips de protecció individual per a fer la feina amb garanties de seguretat.

Els familiars dels residents, per la seua banda, asseguren que els falta informació i es mostren preocupats perquè no saben en quin estat es troben els seus fills i filles.

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

També et pot interessar

stats